Za dva dana u akciji kontrolisano 258 učesnika saobraćaja, sankcionisano 34 pijana vozača

0
Danas i sutra pojačana kontrola saobraćaja u Zvorniku, akcent na alkohol, droge i opijate
FOTO: Ilustracija

Za dva dana evidentirana 82 počinjena prekršaja na području Policijske uprave Zvornik, od 09.02. do 11.02.2018. godine. U ovom periodu realizovana je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu
prisustva alkohola u organizmu.

Za dva dana u akciji kontrolisano 258 učesnika saobraćaja, sankcionisano 34 pijana vozača
FOTO: Ilustracija

Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su kontrolisali 258 učesnika u saobraćaju, od kojih su 82 sankcionisana. Od ukupnog broja kontrolisanih, 207 učesnika je podvrgnuto kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 34 vozača i jednog pješaka utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Kod tri (3) vozača utvrđeno je prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg, koji su lišeni slobode i zadržani do istrežnjenja ili oporavka. Pored toga, evidentirano je i 48 ostalih prekršaja.

Na osnovu Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, za vozače koji upravljaju vozilom sa koncentracijom alkohola u krvi većom od 0,3- 0,8 g/kg predviđena je novčana kazna u iznosu od 50,00 KM i više, sa koncentracijom alkohola većom od 0,8-1,5 g/kgnovčana kazna iznosi 100 KM i više, a preko 1,5 gr/kg od 400 KM i više.
Policijska uprava Zvornik apeluje na vozače motornih vozila da poštuju zakonske odredbe, prilagođavaju vožnju uslovima na kolovozu, da ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i tako zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju.

(Zvornicki.ba)