Bratunac dobija obilaznicu: Početak izgradnje planiran u 2019.

0

„Izgradnja obilaznice oko Bratunca mogla bi da počne u 2019. godini, a u ovoj godini planiramo da pripremimo potrebnu dokumentaciju za ovaj projekat“, rekao je načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović prilikom obilaska lokacije na kojoj je počela izgradnja pristupnih saobraćajnica za most Bratoljub.

Bratunac dobija obilaznicu: Početak izgradnje planiran u 2019.

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović obišao je lokaciju na kojoj je počela izgradnja pristupnih saobraćajnica novoizgrađenom mostu „Bratoljub“. On je tom prilikom istakao da su vlade Republike Srpske i Srbije ispoštovale preuzete obaveze, odnosno da je Vlada Srbije izgradila most i prilaze sa desne obale Drine, a da je Vlada Srpske obezbijedila sredstva za pristupne puteve, čija je izgradnja počela krajem prošle godine, nakon što su riješeni imovinski odnosi.
Načelnik očekuje da će radovi biti završeni u narednih nekoliko mjeseci.

„Ostaje još da Uprava za indirektno oporezivanje BiH sprovede proceduru izbora najboljeg ponuđača, kako bi radovi na izgradnji graničnog prelaza bili završeni do kraja ove godine, a most mogao biti u upotrebi, kako za naše građane, tako i sve one koji će koristiti ovaj prelaz između Bratunca i Ljubovije“, rekao je Mlađenović.

Takođe je naglasio da će Bratoljub dobiti još veći značaj jer će se spojiti sa najvažnijim saobraćajnicama u Srbiji i šire, nakon brzog puta od Valjeva do ovog mosta, čiju je izgradnju nedavno najavio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Novoizgrađeni most će, prema riječima načelnika, dobiti svoju pravu vrijednost i značaj za stanovnike i privrednike sa ovih prostora, kada se preko mreže autoputeva poveže sa Srbijom, zemljama Balkanskog poluostrva, Bliskog istoka i Evrope.

„Imajući u vidu dobru saradnju sa Ministarstvom saobraćaja i veza RS, očekujemo da će u toku ove godine biti pripremljena potrebna dokumentacija i za zaobilaznicu, čija bi izgradnja trebalo da počne naredne godine. Opština je u okviru te zaobilaznice predvidjela Regulacionim planom industrijsku zonu, kao i izgradnju nasipa s ciljem da trajno riješimo izlijevanje rijeke Drine i plavljenje tog područja“, istakao je načelnik uz očekivanje da će industrijska zona u Bratuncu, za koju je u završnoj fazi idejni projekat za studiju izvodljivosti, biti proglašena prvom bescarinskom zonom u Republici Srpskoj.