Uhapšen lažni policajac koji je zaustavljao vozače i naplaćivao kazne

0
Uhapšen lažni policajac koji je zaustavljao vozače i naplaćivao kazne
FOTO: Ilustracija

V.S. (44) iz Brčkog je uhapšen jer je na području opštine Šipovo zaustavljao automobile i lažno se predstavljao kao policajac.

Uhapšen lažni policajac koji je zaustavljao vozače i naplaćivao kazne
FOTO: Ilustracija

Policijskoj stanici Šipovo se pola sata iza ponoći obratio tridesetdevetogodišnjak iz Šipova i prijavio da ga je iste noći, dok se vozio putničkim motornim vozilom regionalnim putem Šipovo-Kupres, u mjestu Janjske Otoke zaustavilo nepoznato lice koristeći stop tablice.

Objasnio je da je to lice na sebi imalo zelenu uniformu i da se predstavilo kao pripadnik federalne policije, te da je tražilo na uvid lična dokumenta.

Policijski službenici Policijske stanice Šipovo u saradnji sa Jedinicom za podršku Policijske uprave Mrkonjić Grad pronašli su rano ujutro u mjestu Krčevine u Šipovu putničko motorno vozilo micubiši pored kojeg je stajalo nepoznato lice u zelenoj uniformi držeći u ruci stop tablicu. Utvrdili su da se radi V.S. iz Brčkog koji je uhapšen.

O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se osumnjičeni nakon završene kriminalističke obrade pusti na slobodu.
Ne zna se još uvijek da li je ovo prvo hapšenje Brčaka zbog lažnog predstavljanja. Nepoznanica je i da li je i koliko lažni policajac te noći uzeo novčanih darova da ne piše i ne vrši alkotestiranje od nesavjesnih vozača.

(Nezavisne)