Drina savladala Slaven iz Živinica u pripremnoj utakmici

0
Drina savladala Slaven iz Živinica u pripremnoj utakmici
Početak utakmice Drina _ Slaven

Nakon neugodnog poraza u prethodnoj testnoj utakmici protiv ekipe Sloge Crnjalevo, Drina je danas savladala Slaven iz Živinica. Utakmica se igrala u Tuzli na pomoćnom terenu stadiona Tušanj koji ima vještačku podlogu.

Drina savladala Slaven iz Živinica u pripremnoj utakmici
Početak utakmice Drina – Slaven

Utakmica po hladnom vremenu igrala se u gradu soli, a meč su bolje otvorili fudbaleri Slavena. Tim iz Živinica je prvi poveo na susretu.

Drina je nastavila igrati svoju igru i nakon nekoliko dobro odigranih napada i organizovane igre stiže do poravnjanja. Strijelac je bio Demir Avdić koji je nakon odličnog pasa Stupara u šesnaestercu prevario dvojicu fudbalera Slavena i loptu poslao u desni ugao protivničkog gola ispod nemoćnog gostujućeg golmana.

Na poluvrijeme se otišlo neriješeno. U nastavku odlična igra Drine, i nakon deset minuta igre u drugom poluvremenu Avdić ponovo prolazi i probija protivničku odbranu koja ga ruši.

Iz slobodnog udarca Ćulum ubacuje loptu pred gol Slavena, a u gužvi se najbolje snalazi Marković koji donosi prednost Drini. Ispostavit će se da je gol Markovića bio za konačnih 2:1.
O samoj igri i tome kako protiču pripreme šef stručnog štaba Veljko Cvijetinović je poslije utakmice za portal Zvornicki.ba izjavio:

Veljko Cvijetinović - Šef stručnog štaba FK Drina Zvornik
Veljko Cvijetinović – Šef stručnog štaba FK Drina Zvornik

Poraz u Crnjalevu je bio šamar u pravom momentu kako bi ekipa shvatila da se do pobjede može samo ako su u igru tima uključeni svi segmenti fudbalske igre. U Crnjalevu rezultat nije bio mjerilo igre na terenu, ali se mora respektovati odlična ekipa Sloge iz Crnjaleva.

Danas u utakmici protiv Slavena time Drine je pokazao mnogo više htjenja i želje, ali i svježine.

Sada ulazimo u period spuštanja opterećenja, uigravanja linija tima, rada na brzinskoj izdržljivosti. Prethodni mjesec napordnog rada daje očekivane rezultate i sve to sada treba materijalizovati kroz tehničko-taktički rad. Drina je sada već očigledno puno dobila u pojačanjima Avdić, Nikolić i Vasić te optimistično ulazimo u preostali dio pripremnog perioda do nastavka sezone.

Prehlade i povrede fudbalera su nas ometale u još kvalitetnijem obavljanju priprema, ali to je normalno i uobičajeno za ovaj period. Polako, ali sigurno se kompletiramo kako vrijeme odmiče i nadam se da ćemo kompletni ući u nastavak prvenstva.
Današnja igra na vještačkom terenu dobra je uvertira za prvo kolo nastavka i gostovanje Željezničaru u Banjaluci gdje nas očekuje isti teren. Ima još dosta stvari da se popravi u igri Drine, ali sam lično optimista u tom pogledu. Rekao je Cvijetinović nakon meča u Tuzli.

Drina za vikend ima novu test utakmicu, ponovo u Tuzli protiv tima Proletera.

(Zvornicki.ba)