Emery: Igrači Real Madrida nemaju pojma šta ih čeka u Parizu

0

Siguran u svoju ekipu
Fudbaleri PSG-a početkom marta igraju revanš utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Real Madrida. Kraljevski klub u Pariz stiže braniti prednost 3:1 iz prvog meča i jasno je da nas na Parku Prinčeva očekuje još jedna spektakularna utakmica.

Emery: Igrači Real Madrida nemaju pojma šta ih čeka u Parizu
Dvostruki uzastopni prvak Evrope u prvoj utakmici slavio je sa 3:1 i tako iznenadio Parižane koji nisu očekivali poraz u Madridu. Jasno je da je pred PSG-om veoma težak zadatak da nadoknadi ovaj zaostatak, ali su iz francuskog kluba poručili da se neće predati, te da vjeruju da mogu do četvrtfinala.
Trener PSG-a, Unai Emery, posebno je bio na udaru navijača nakon prve utakmice jer je igrao dosta defanzivno. Ukoliko Parižani ne uspiju preokrenuti stvari u revanšu i plasirati se dalje španski stručnjak će gotovo sigurno dobiti otkaz. No, pred revanš koji se igra 7. marta Emery je poručio da Kraljevi ne znaju šta ih čeka u Parizu.

Emery: Igrači Real Madrida nemaju pojma šta ih čeka u Parizu

“U ovakvim utakmicama pokazali smo da imam snagu da preokrenemo u svoju koristi. Svi znaju da se na domaćem terenu osjećamo veoma moćno, a to pokazuje statistika od 17 pobjeda na Parku Prinčeva. Real Madrid mora doći u Pariz na revanš, ali nemaju pojma šta ih čeka ovdje”, rekao je Emery, te dodao:

“Ne treba nam dodatno samopouzdanje jer moja ekipa puca od samopouzdanja. Siguran sam da će dati svoj maksimum u ovoj utakmici. Nećemo gledati u prošlost i na prvi okršaj, gledamo samo u budućnost i najvažnije je da dobijemo taj meč i plasiramo se dalje. Branit ćemo naš dom, Park Prinčeva”.

(sportsport.ba)