Bačena bomba na zgradu Ambasade SAD-a u Podgorici: Napadač se ubio

0
Janko Gardašević (29) ranjen je u pucnjavi koja se večeras dogodila na šetalištu park šume Trebjesa u Nikšiću, saznaje portal Standard.
FOTO: Ilustracija

Građane u okolnim zgradama uznemirile su dvije eksplozije u intervalu od dvadesetak sekundi, javlja portal dodajući kako je policija, prema izjavama svjedoka, ubrzo stigla na mjesto događaja i blokirala ulicu.

Bačena bomba na zgradu Ambasade SAD-a u Podgorici: Napadač se ubio
POLICIJA BLOKIRALA ZGRADU AMERIČKE AMBASADE NAKON ŠTO JE BAČENA BOMBA/CNN

Nepoznati muškarac bacio je ručnu bombu na zgradu ambasade Sjedinjenih Država u Podgorici, glavnom gradu Crne Gore, a nakon toga se je raznio drugom bombom, javili su podrgorički mediji, a prenosi Hina.

Do napada je došlo u srijedu pet minuta prije ponoći, javio je internetski portal portalanalitika.me, pozivajući se na izvore s mjesta događaja.

Građane u okolnim zgradama uznemirile su dvije eksplozije u intervalu od dvadesetak sekundi, javlja portal dodajući kako je policija, prema izjavama svjedoka, ubrzo stigla na mjesto događaja i blokirala ulicu u kojoj se nalazi ambasada.
Portal javlja kako je prostor na mjestu događaja brzo ograđen i da su policijski istražitelji započeli uviđaj.

– Cijela policija je na nogama, a više informacija dobit ćete sutra od nadležnih institucija, rečeno je izvještaču Analitike.

Reautersov fotograf kaže kako na zgradi veleposlanstva nije vidljiva šteta.
Kako prenosi Hina, Veleposlanstvo je upozorilo američke građane da se ne približavaju zgradi ambasade do daljnje obavijesti.
– Američka ambasada u Podgorici obavještava američke građane kako postoji aktivna sigurnosna situacija u američkom veleposlanstvu u Podgorici, objavljeno je na njihovoj zvaničnoj internet stranici uz upozorenje “Izbjegavajte Ambasadu do daljnje obavijesti”.

Crna Gora se prošloga maja kao 29 zemlja pridružila NATO-u, prenosi Fena.

(Oslobođenje)