Mladić iz Žepča sebi odsjekao ruku i nogu

0

Jučer oko podneva je prevezen u Hitnu pomoć Žepče, gdje mu je pružena prva ljekarska pomoć a zatim je ambulantnim kolima upućen u Sarajevo.

Mladić iz Žepča sebi odsjekao ruku i nogu
FOTO: Ilustracija

U trenutku nervnog rastrojstva, devetnaestogodišnji I. S. iz Brankovića kod Žepča, jučer je sebi odsjekao ruku i nogu, nakon čega je hitno prebačen u sarajevsku bolnicu gdje se ljekari bore za njegov život.

Oko podneva je dovezen u Hitnu pomoć Žepče, gdje mu je pružena prva ljekarska pomoć a zatim je ambulantnim kolima upućen u Sarajevo.
– Bio je dezorjentiran i samo je ponavljao jedan datum iz 1999. godine. Izgubio je mnogo krvi koje smo pokušali nadomjestiti raspoloživim dozama. Sve upućuje na to da su ekstremiteti odsječeni namjerno u teškom psihičkom stanju, kratko su kazali u žepačkoj Hitnoj pomoći.

Nesrećni živi u siromašnoj porodici a dan ranije, prije nego što je odlučio da odsječe svoje ekstremitete, iskasapio je mačku i psa kod svoje porodične kuće.
Navodno je imao i halucinacije i pravovremeno je upićivan na psihijatrijsko liječenje ali nije poznato da li je prihvatio prijedloge lijekara. U Brankovićima ga smatraju mirnim i povučenim momkom koji nije pravio probleme drugima.

Nezvanično, piše Dobojski.info da je članovima uže porodice rekao kako više ne želi da živi.

Što se tiče samog događaja, u Brankovićima su šokirani kao i medicinsko osoblje koje je u prvim momentima vidjelo stepen povreda.

– Primio je sve neophosne medikamente, strahujemo zbog moguće infekcije a neizvjesno je prognozirati da li će hirurzi uspjeti da mu ponovo zašiju odsječene dijelove tijela koji su kasnije dopremljeni u sarajevsku bolnicu, kažu ljekari, piše Dobojski. info.

(Oslobođenje)