Poznati detalji policijske potjere za “narkodilerima” u Kalesiji

0
Poznati detalji policijske potjere za
FOTO: ntv.ba

Dana, 21.02.2018. godine oko 17,05 sati na magistralnom putu M 4, Tuzla-Zvornik u naselju Gornja Kalesija, općina Kalesija, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali pmv. “BMW”, kojim je upravljao M.M., rođen 1988. godine iz Sokoca i pmv. “Renault clio” vl. MUP TK-a.

Poznati detalji policijske potjere za "narkodilerima" u Kalesiji
FOTO: ntv.ba

 

Do saobraćajne nezgode je došlo kada se vozač “BMV-a” nije zaustavio po naredbi OSL, te je produžio kretanje u pravcu Gornje Kalesije pritom ostvarivši fizički kontakt sa službenikom policije nanoseći mu lakše tjelesne povrede, konstatovane od strane ljekara u UKC-u Tuzla.

Potom je navedeno vozilo nastavilo kretanje i tom prilikom ostvarilo kontakt sa službenim vozilom policije. Tom prilikom na vozilima je nastupila manja materijalna šteta bez povrijeđenih lica.
Zbog osnova sumnje da kod sebe posjeduje predmete koji potiču iz krivičnog djela, kao i sumnju da posjeduje narkotička sredstva M.M. je lišen slobode zajedno sa suvozačem M.M. iz Sokoca. O navedenoj saobraćajnoj nezgodi je upoznat kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje na dokumentovanju navedenog događaja poduzeli su službenici OKP PU Kalesija.

(ntv.ba)