Mališani Dječijeg vrtića “Naša radost ” u nedelju odlaze na zimovanje

0
Zvornik : Mališani Dječijeg vrtića “Naša radost ” u nedelju odlaze na zimovanje

Već tradicionalno šestu godinu za redom mališani Dječijeg vrtića „Naša radost“ u nedelju odlaze na zimovanje na Zlatibor gdje će boraviti od 25. februara do 2. marta.

Zvornik : Mališani Dječijeg vrtića “Naša radost ” u nedelju odlaze na zimovanje

Na zimovanje će putovati oko 70 mališana iz srednje i starije vrtićke grupe i ovo je do sada najveći broj djece koji ide na zimovanje kaže direktor vrtića Vukomir Stanković

“Tokom boravka na Zlatiboru za njih je osmišljen i program i djeca će se sankati , grudvati, plesati, igrati, biće osmišljeni manskembali a imaće i animatora koji će ih zabavljati . U isti vrijeme sa njima će biti djeca sa Kosova sa kojima će imati prilike da se druže i upoznaju”.
Za većinu djece ovo će biti prvi put da budu odvojeni od roditelja istakao je Stanković

„Ovo će biti jedno lijepo druženje i momenat kada će djeca biti odvojena od roditelja i prilika za njihovu socijalizaciju, jer većina njih nije bila bez roditelja ni jedno veče , a sad će na Zlatiboru bez njih provesti pet večeri” .

Direktor vrtića je rekao da će roditelji konstantno biti obavještavani o djeci putem društvenih mreža i vibera i da će o njima brinuti deset vaspitača.

“Roditelji neće imati razloga da brinu jer će skoro svako dijete imati svog vaspitača ,. Na zlatibor će sa djecom putovati deset vaspitača koji će konstatno brinuti o njima” .

Povratak djece se očekuje u petak 2. marta .

(radioosvit)