Zvorničke princeze na tronu odbojkaškog prvenstva za seniorke i pionirke

0
Zvorničke odbojkašice bez poteškoća na vrhu tabele poslije šest kola bez izgubljenog seta
Prvi tim OK Drina

U Zvorniku su juče igrane dvije odbojkaške utakmice u ženskoj konkurenciji u kojima je OK Drina dočekala tim Rudara iz Ugljevika u seniorskoj konkurenciji i OK Bratunac u pionirskoj selekciji.

Zvorničke princeze na tronu odbojkaškog prvenstva za seniorke i pionirke
Zvorničke princeze poslije pobjede i jesenje titule FOTO: ARHIV

Pravi derbi igran je između pionirki Drine i Bratunca. Ova utakmica je odlučila prvo mjesto u grupi 3 odbojkaške pionirske lige za djevojčice koja donosi završnicu prvenstva Republike Srpske. Više u ovoj utakmici pokazale su Zvorničanke koje su na kraju slavile zasluženu pobjedu rezultatom 3:1.
Ovom pobjedom su pionirke OK Drina izborile nastup na završnici prvenstva Republike Srpske i stekle mogućnost da se bore za titulu najboljih u Bosni i Hercegovini.

 

Nakon pionirki na teren su izašle seniorke OK Drina Zvornik. Liderke grupe 3 druge lige RS pokazale su svim prisutnim zašto se nalaze na čelu drugoligaškog prvenstva. Konačan rezultat je iznosio 3:0 u korist zvorničkih princeza koje su još jednom zablistale u punom sjaju.

Zvorničke princeze na tronu odbojkaškog prvenstva za seniorke i pionirke
Pionirke OK Drina Zvornik

Zvorničke sportašice su kao i zvornički sportaši na terenu još jednom pokazale da zaslužuju viši rang takmičenja. Zvorničke princeze su kao i zvornički odbojkaši na terenu pokazale da zaslužuju plasman u viši rang takmičenja. Ovom pobjedom odbojkašice Drine zadržale su vrh drugoligaške tabele i nastavile započetu dominaciju u prvensrtvu.

Nažalost još uvijek se niko od društveno-odgovornih kompanija i privrednih giganata Zvornika nije odlučio podržati OK Drina. Podrška je izostala i za druge sportske klubove ovog grada.

Zvorničani su kao i obično pasivni prema svim društvenim pitanjima koja ih se direktno tiču. Privredni giganti će i dalje proizvoditi milionske prihode na dnevnoj bazi u Zvorniku, a profit neće biti trošena za mlade ljude Zvornika  koji se bave sportom, kulturnim radom i drugim vidom društvenog aktivzma.

Zvorničanima to ionako ne smeta, pa se teško može očekivati da će se rukovodstva tih kompanija sama sjetiti da trebaju podržati sport i kulturu, a nije da ne bi trebali sami da se sjete.
(Zvornicki.ba)