Loznica: Uhapšeno devet osoba zbog krijumčarenja migranata

1
Ugljevik: Zvorničanin prevozio 9 migranata u automobilu, nakon sudara pobjegao sa mjesta događaja
FOTO: Ilustracija

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je nakon višemesečne istrage uhapšen organizator i osam pripadnika organizovane kriminalne grupe, koja je od oktobra 2017. do početka januara omogućila krijumčarenje više od 90 migranata sa područja Kosova i Metohije, preko centralne Srbije, BiH, Hrvatske i Slovenije, do zemalja Zapadne Evrope.

Loznica: Uhapšeno devet osoba zbog krijumčarenja migranata

Akcija pripadnika MUP – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Tužilaštva za organizovani kriminal je sprovedena na području Šapca, Loznice, Priboja, Sjenice i Rume, a rezultat je višemesečne medjunarodne saradnje sa policijama Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije. Hapšenja su se dogodila prethodne sedmice prenosi portal Loznicainfo.com.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, uhapšeni su organizator kriminalne grupe F.G. (1965) i članovi M.T. (1971), Z.A. (1973), D.Lj. (1981), D.Đ. (1995), R.K. (1982), T.K. (1990), R.M. (1982) i G.S. (1962), dok se za jednom osobom traga.
Organizovana kriminalna grupa koju je predvodio F.G. migrantima je, kako se sumnja, omogućavala nedozvoljen prelaz državne granice izmedju Srbije i Bosne i Hercegovine preko Drine, a za tu uslugu im naplaćivala i do 3.000 evra po migrantu.

Policija je, prilikom pretresa, kod osumnjičenih pronašla 7.170 evra, dva pištolja i dva automobila koja su koristili za krijumčarenje migranata. Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal, a krivična prijava biće podneta i protiv E.B. (1980), koji se trenutno nalazi na izdržavanju kazne zatvora.

U okviru te akcije, u Bosni i Hercegovini početkom februara uhapšeno je 16 osoba.
(Loznicainfo)

1 komentar

Comments are closed.