Mevludin Smajlović, popularni “Buco” jedan od najboljih mladih voditelja u BIH

Mevludin Smajlović, popularni
Buco u društvu Harisa Berkovića

Dvadesetjednogodišnji Mevludin Smajlović, poznatiji kao Buco, već dugo uveseljava slušaoce talasa Radija Glasa Drine. Mladi Sapnjak harizmom je “pokupio” simpatije slušalaca, ali i gledalaca Televizije Glasa Drine.

Mevludin Smajlović, popularni "Buco" jedan od najboljih mladih voditelja u BIH
Buco u društvu Harisa Berkovića

Posljednjih nekoliko mjeseci je angažovan i na mjestu voditelja u okviru projekta “Naša dijaspora”, pa raskošnim talentom uveseljava naše ljude širom Evrope. Kao voditelj pojavljivao se na mnogim koncertima, a posljednji je održan u Hendorfu, gdje su gosti bili folk zvijezde, Haris Berković i Emina Tufo.

Buco se tu okušao i u ulozi pjevača, pa je sa Eminom zapjevao poznati hit Lepe Brene i Slatkog greha (Udri, udri, udri Mujo), što je publika izuzetno dobro prihvatila.

Oni koji radijske slušaoce uveseljavaju svakog dana, unose svoju pozitivnu energiju u naše domove i trude se da tmurne dane učine što ljepšim su nekada davno predodređeni za taj posao. Voditelj nije samo pojam i posao od 8-16h, često se čovjek odriče mnogo toga, da bi dokazao svoju profesionalnost, ali i ljubav prema onome što radi. Mevludin se sigurno odrekao velikog djela života svojih vršnjaka, ali i dobio prepoznatljivi nadimak “Buco”, koji je postao svojevrsni brend.
Vaša energija je sigurno motor pokretač ovom mladom momku, kao i drugim radijskim voditeljima koje rado slušate, a koji će nastaviti da u naše domove unosi osmjeh i dobre vibracije na slušaocima je da prepoznaju rad i trud nradijskih voditelja.

Mevludin je se odrekao i fudbalske karijeri kako bi se u potpunosti posvetio ovom poslu u kojem se pronašao u potpunosti. Da je bio iznimno talentovan fudbaler govori podatak da je prošao sve omladinske selekcije FK Drina Zvornik i jedno vrijeme nosio kapitensku traku igrajući premijer ligu omladinaca. Povrede i ljubav prema mikrofonu udaljilu su popularnog Bucu od fudbalskih terena i donijeli u radijski i televizijski studio iz kojeg šalje pozitivne vribracije stotinama hiljada slušalaca i gledalaca RTV Glas Drine BiH.

Mevludin Smajlović, popularni "Buco" jedan od najboljih mladih voditelja u BIH
Buco u Premijer ligi sa FK Drina Zvornik

Kako je to izgledalo u Hendorfu i zašto mnogi iskusni voditelji za Bucu kažu, da je baš njihov nasljednik, moći ćete pogledati već u petak na Televiziji Glas Drine u 20 sati.

Mevludin Smajlović, popularni "Buco" jedan od najboljih mladih voditelja u BIH
Prije nastupa u Tesliću prije nekoliko godina
(Sapnaonline/Zvornicki.ba)