“Najbolji napadač? Interov Ronaldo je nešto što se više neće ponoviti”

MILANSKI DERBI: 10 nevjerovatnih kvota koje ćete naći samo ovdje
FOTO: Ilustracija

Doskorašnji kapiten italijanske reprezentacije Gianluigi Buffon smatra da bi Mario Balotelli trebao dobiti poziv,a onda se osvrnuo i na čovjeka kojeg zovu Tek, pa istakao da je Brazilac Ronaldo nešto najbolje što je vidio.

"Najbolji napadač? Interov Ronaldo je nešto što se više neće ponoviti"
Napadač Nice igra dobro u posljednje vrijeme sezone, pa se vratila nada da bi mogao opet obući dres nacionalnog tima, a podržava ga i jedan od glavnih u reprezentaciji, golman koji se (još uvijek) nije zvanično oprostio od Italije.

“Bez obzira hoću li ga ponovo vidjeti na terenu zajedno sa mnom, bio bih sretan da se Mario vrati u Italiju. Imat će priliku da dokaže da je sazrio i da ima ono što smo u njemu vidjeli na početku karijere – sposobnost da bude šampion, da to dosljedno pokaže”, rekao je Buffon, pa je dodao:
“Mariju bi to trebao da bude izazov, sve dok ne prestane igrati. Nacionalni tim? Mislim da je Mario zbog svega što je napravio u posljednje dvije sezone zaslužio da bude u opticaju. Na kraju govorimo o talentu koji možda još nije dosegao vrhunac, ali za italijanski nogomet je itekako zreo. Samo je još Totti ranije imao tako snažan udarac i preciznost. Zaboravio sam i Cassana, a i on bi trebao da bude u razmatranju”.

A onda se osvrnuo na Wojciecha Szczesnyja, koji ga je naslijedio u Juventusu.

“Vrlo smo bliski i dobri prijatelji, imamo odličnu saradnju. Tek je glavni lik, spašavao nas je toliko puta i omogućio nam da smo tu uz Napoli na vrhu. Zašto Tek? Pa on želi da ga tako zovemo, njegovo ime i prezime ne mogu da se izgovore i pronašao je način da svima pomogne”, tvrdi Buffon.

A onda je upitan i o najboljim napadačima i tu za njega nema dileme.

“Mislim da je Ronaldo, Il Fenomeno, onaj iz Intera, nešto nevjerovatno. Ne možete više naći igrače s onom tjelesnošću, moći, brzinom i tehnikom. Sada Messi ima te kvalitete, ali nije tako moćan. U to vrijeme Ronaldo je naspram drugih ljudi stvarno izgledao kao vanzemaljac”, poručio je Buffon.

(sportsport.ba)