Zvornički biser Edin Hamidović nastavlja tresti protivničke mreže (VIDEO)

0
Zvornički biser Edin Hamidović nastavlja tresti protivničke mreže (VIDEO)
Edin iz prethodne sezone

Edin Hamidović, dvadesetčetvrogodišnjak zvorničkih korijena, puni stranice švedskih medija.

Zvornički biser Edin Hamidović nastavlja tresti protivničke mreže (VIDEO)
Edin iz prethodne sezone

Edin je za kratko vrijeme postao ljubimac navijača GAIS-a, nakon što je u samo dvije zvanične utakmice tačnije u kup takmičenju postigao tri pogotka i upisao jednu asistenciju protiv prvoligaša Elfsborga (3-2) i Hammarbya (3-3).

Malo ko je čuo za ovog napadača, ništa čudno jer Edin je tek mjesec dana profesionalni nogometaš švedskog drugoligaša GAIS-a. Portal Zvornicki.ba je već pisao o zvorničkom biseru odmah nakon potpisa profesionalnog ugovora.

Svoje prve nogometne korake napravio je u Jonköpingu gdje se zadržao do svoje devetnaeste godine.
Za prvi tim je tek sa klupe ulazio dva puta, drugi put je bio upravo protiv sadašnjeg kluba kada je postigao jedini pogodak na utakmici i tako sačuvao Jonköping ispadanja iz drugog ranga takmičenja.
Međutim, to nije ubjedilo upravu da mu ponudi ugovor i zadrži ga u svojim redovima. Nekoliko sezona igrao je u trećem razredu švedskog fudbala, prethodnu sezonu proveo je u Husqarna FF gdje je u 25 nastupa postigao 20 pogodaka i dodao jos 7 asistencija.

Ovakva statistika natjerala je klubove iz prvog i drugog razreda da ozbiljno razmišljaju o ovom talentovanom napadaču.

Edin i GAIS su brzo pronašli zajednički jezik, ugovor od tri godine i garancija za veliku minutažu ubjedila je Edina da preseli na stari Ullevi onaj isti gdje je čuveni Pele postigao svoj prvi pogodak na svjetskom prvenstvu.

GAIS spada u sami vrh najstarijih švedskih nogometnih klubova narednog mjeseca puni 120 godina postojanja. 54 sezone proveo je u prvorazrednom takmičenju. Od 2013. nastupa u Superettan odnosno drugom razredu švedskog fudbala. Iskreno se nadamo da će Edin svojim igrama i pogocima ovaj klub iz Geteborga vratiti na staze stare slave.

Magiju zvorničkog bisera u hladnoj Švedskoj možete pogledati u videozapisu ispod.

(Aldin Subašić)