Zvornički demobilisani borci ARBiH odustaju od sutrašnjih protesta u Federaciji!?

0
Zvornički demobilisani borci ARBiH odustaju od sutrašnjih protesta u Federaciji!?
Zvanična facebook stranica Džamijskih Golubova

Zahtjevi demobilisanih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine prema Vladi Federacije BiH da im se ispune zahtjevi sutra će doživjeti svoj vrhunac. Zvornički demobilisani borci ARBiH su od početka uključeni u ovaj proces.

Zvornički demobilisani borci ARBiH odustaju od sutrašnjih protesta u Federaciji!?
Zvanična facebook stranica Džamijskih Golubova

Protest koji traje od prošle godine ispred zgrade Vlade FBiH podržali su i demobilisani borci ARBiH koji su se vratili u Zvornik. Cijelo vrijeme Zvornik je imao “dežurnog” u kampu boraca tražeći ispunjenje prava koje zahtjevaju obespravljeni borci ARBiH iz cijele države.

Demobilisani borci ARBiH iz Zvornika insistirali su najviše na boračkom registru koji će biti dostupan javnosti da se vidi ko je bio pripadnik ARBiH i ko je po tom osnovu ostvario prava u prethodnom periodu. Pretpostavka boraca je da su pojedinci ostvarili dobit na osnovu pripadnosti ARBiH iako dana nisu proveli na nekom od ratišta.
Pored registra, borci zahtjevaju prekid budžetskog finansiranja udruženja boraca kojih trenutno u BiH ima više nego što je ARBiH imala brigada na kraju rata. U zahtjevima je i borački dodatak i još zahtjeva kojim bi se život boračkoj populaciji olakšao.

Vlada i boračko ministarstvo neke je od zahtijeva ispunilo, ali borci su idalje nezadovoljni. Za sutra su najavljeni veliki protesti kojima će se blokirati velike raskrsnice u Federaciji i granični prelazi prema Hrvatskoj. Zvornički borci su se organizovali da sutra svojim saborcima daju podršku sa četiri autobusa.

Informacije od prije sat vremena ukazuju da bi zvornički borci mogli odustati od podrške saborcima ili je dati u manjem broju. Jedna od najelitnijih jedinica 206.Viteške zvorničke brigade ARBiH “Džamijski Golubovi” poručila je putem svoje zvanične facebook stranice da su sutrašnji protesti još jedna u nizu manipulacija boračkom populacijom i pozvala saborce da odustanu od sutrašnjih blokada.

Zvornički demobilisani borci ARBiH odustaju od sutrašnjih protesta u Federaciji!?

Prenosimo saopštenje u potpunosti:

Obavještavamo sve pripadnike 206 Viteske Brigade Zvornik da planiranih protesta zakazanih sutra NEĆE BITI,dosli smo u posjed vrlo povjerljivih informacija da se u sve ovo se uključila politika odnosno pojedini političari koji preko naših leđa zele da postignu neke svoje političke igre i ciljeve,postovani borci nemojmo dozvoliti da po ko zna koji put nas iskoriste i bace kao prljavu krpu,nemože neko ko nas je do juče pišao danas da stoji kao jedan od glavnih organizatora i potstrekača ove prljave političke igre nećemo im to dozvoliti ma ko i kako se on zvao i koga predstavljao,VITEZOVI ZVORNIKA ODUPRIMO SE OVOJ PRLJAVOJ POLITIČKOJ IGRI NEMOJMO DOZVOLITI DA SE I DANAS IGRAJU SA NASIM ZIVOTIMA POKAZIMO DA SMO NA STRANI PRAVDE ZA SVE PRIPADNIKE ARMIJE BIH ALI ONE ISTINSKE A NE ONE PLAĆENIČKE I PODMUKLE POLTRONE KOJI ZA SITAN NOVAC GLUME NEKE KVAZI-BORCE.

(Zvornicki.ba)