Gradonačelnik upriličio prijem za Vanju Grbića

Gradonačelnik upriličio prijem za Vanju Grbića

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović upriličio je danas prijem za Vanju Grbića, jednog od najboljih srpskih i svjetskih odbojkaša svih vremena.

Gradonačelnik upriličio prijem za Vanju Grbića

Gradonačelnik je istakao veliko zadovoljstvo povodom Grbićeve posjete u okviru koje se on danas družio sa zvorničkim odbojkašima iz škole odbojke „Libertas“.

– Čast nam je što je jedan ovakav čovjek i sportista danas sa nama i što radi na promociji odbojke na prostoru cijele regije. Dobro je i što sarađuje sa našim odbojkašima, dobro je što se radi o nekome čiji je poen proglašen za najbolji ikada napravljen na ovim prostorima koji je donio olimpijsko zlato reprezentaciji Srbije. Naročito je važno da takvi ljudi ostanu u sportu i u nauci o sportu kojim su se bavili, da povuku djecu sa ulice i iz kafića, usmjere ih da se bave sportom i tako pravilno rastu i razvijaju se i Grad Zvornik će uvijek biti na strani takvih i biće njihova podrška – rekao je Stevanović.
Gradonačelnik upriličio prijem za Vanju Grbića

Grbić je istakao da je sa trenerom u klubu „Libertas“ Milenkom Ivanovićem stupio u kontakt prošle godine kada su tri odbojkašice ovog kluba bilo u njegovom kampu na Zlatiboru. Poslije toga dogovoreno je da Grbić održi pokazni trening u Zvorniku sa prikazom onogo što će raditi u kampu ove godine.

– Danas ćemo sa djecom u Zvorniku raditi inicijaciju sa balonima da vidimo kako su oni razumjeli odbojku, kako se odnose prema lopti i kako lakše da shvate kako da se igraju na terenu i pri tome eliminišu strah – rekao je Grbić.

On je kao veliki problem istakao da dosta djece imaju problem sa kičmom ili ravnim tabanima, kao i da je broj oboljele djece od dijabetesa drastično uvećan.

– Ja sam uz ljude koji su visokokvalifikovani krenuo sa projektom kampa na Zlatiboru gdje djeca imaju priliku da se upoznaju sa mojim posmatranjem odbojke, ali i gdje možemo da ih izmjerimo ortopedski, da vidimo probleme i da stručnjaci u kampu rade sa njima, ali i da preporučimo njihovim roditeljima i trenerima šta da rade sa njima, tako da ovo nije klasičan sportski, nego više dijagnostičko-razvojni kamp – istakao je Grbić koji je dodao da su kroz kamp prošle godine prošla djeca iz 19 zemalja, a da ove godine očekuje i više.

Gradonačelnik upriličio prijem za Vanju Grbića

Na pitanje da li je sa gradonačelnikom Stevanovićem dogovorena određena saradnja Grbić je odgovorio da „postoje neke stvari koje još neće otkrivati, ali da će se za njih saznati jako brzo.“

Na pitanje: Zašto neće posjetiti i mališane OK Drina koji okuplja stotine mladih i klub koji radi i postoji skoro pola stoljeća?

Grbić je odgovorio da nema kontakta sa čelnicima OK Drina, samim tim ni suradnje.
Ovo je svakako pomalo apsurdno i nelogično.

Grbić je mališanima Zvornika okupljenim u školi odbojci Libertas danas u Zvorniku demonstrirao pokazni trening i predstavio svoj projekat kampa na Zlatiboru kojeg realizuje nekoliko godina.

(Zvornicki.ba)