Zvornik : Održan svečano-radni sastanak Gradskog štaba za vanredne situacije

0
Zvornik : Održan svečano-radni sastanak Gradskog štaba za vanredne situacije

Povodom 1. marta, Međunarodnog dana civilne zaštite, danas je održan svečano-radni sastanak Gradskog štaba za vanredne situacije grada Zvornika.

Zvornik : Održan svečano-radni sastanak Gradskog štaba za vanredne situacije

Na sastanku su jednoglasno usvojeni Plan odbrane od poplava na području grada Zvornika u 2018. godini i Plan aktivnosti u pripremi i sprovođenju mjera zaštite i spašavanja od šumskih i drugih požara na otvorenom prostoru na području grada Zvornika u 2018. godini.

Načelnik Gradskog štaba Rajko Jurošević rekao je da se radi o dva važna godišnja operativna plana koji su izrađeni prema instrukcijama Republičke uprave civilne zaštite.
” Što se tiče grada Zvornika, mi smo u prethodnom periodu dosta preventivno radili, između ostalog dosta je urađeno na čišćenju korita Sapne i Hoče ” rekao je Jurošević.
On je saopštio i da je u protekloj godini izvršena nabavka određene opreme za Službu civilne zaštite.
” Kupljena su četiri čamca, dva vanbrodska motora i dvije prikolice za transport čamaca za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 42.600 KM ” istakao je Jurošević koji je naglasio da su i u ovoj godini u budžetu planirana značajna sredstva za nabavku potrebne opreme za Civilnu zaštitu.
Dejan Galić, koordinator protiv-minske akcije na području Grada Zvornika kaže da na listi priorita za deminiranje ukupne površine 1.260.000 kvadrata na području grada Zvornika imaju pripremljen 51 projkat .

“ U narednom periodu očekujemo da ćemo putem donatora ,Vladinog sektora timova Republičke uprave civilne zaštite I oružanih snaga BiH doći u situaciu da neke od projekata koji su nam na listi prioriteta I realizujemo “ Istakao je Galić

Galić je ocijenio da je prošla 2017 godina bila veoma uspješnu jer su uspjeli deminirati oko 160.000 kvadratnih metara na području Grada Zvornika.

(radioosvit)