Izjava sezone Arsenea Wengera

0

Želi izvući ekipu
Novi poraz danas je doživjela ekipa Arsenala. Izgubili su od Brightona sa 2:1 i tako su nastavili crnu seriju koja im je zatvorila vrata Lige prvaka za narednu sezonu.

Izjava sezone Arsenea Wengera

Navijači londonskog kluba žele odlazak Arsenea Wengera. Međutim, francuski stručnjak ne želi napustiti menadžersku poziciju, a za današnji poraz krivi utakmicu Kupa koju su prošle sedmice izgubili protiv Manchester Cityja.

“Razumijem svu frustraciju. Finale Liga Kupa usred sezone je uvijek problem, posebno kada izgubite. Donijelo nam je dosta negativnosti i taj poraz u četvrtak nas je dodatno pogodio. Jednostavno, nismo mogli da igramo danas”, rekao je Wenger i dodao je:
“Fizički smo izmoreni, mentalno istrošeni. Vidljivo je to na greškama. Nedostaje nam svježine da bismo napravili razliku na terenu”, istakao je Wenger, a onda je “ispalio” izjavu sezone.

“Kada ste potpuno goli jednostavno morate pronaći majicu i obući je”, rekao je Wenger koji je ovim riječima vjerovatno najavio pokušaj izvlačenja ekipe iz teške situacije, jer otići sigurno neće.

(sportsport.ba)