Učenici muzičke škole u jednom danu četiri prve nagrade iz harmonike, gitare i klavira

0
Učenici muzičke škole u jednom danu tri prve nagrade iz harmonike i klavira
Vuk Hajduković i Pavle Gurdeljević, prvaci u harmonici

Na XX Međunarodnom takmičenju harmonike u Loznici održanom 3.3.2018.godine učenici Muzičke škole u Zvorniku “Vojin Komadina” u klasi prof. Zorice Dražević ostvarili su zapažene rezultate.

Učenici muzičke škole u jednom danu tri prve nagrade iz harmonike i klavira
Vuk Hajduković i Pavle Gurdeljević, prvaci u harmonici

Osvojene su dvije prve nagrade i to:
1.Pavle Gurdeljević, učenik petog razreda osvojio je PRVU nagradu;
2.Vuk Hajduković, učenik prvog razreda osvojio je PRVU nagradu.

Odmah poslije lijepih vijesti sa takmičenja u Loznici, usljedila je još jedna iz Bijeljine.

Na Internacionalnom festivalu muzike “Primavera” u Bijeljini održanom takođe 3.3.2018. godine u jakoj konkurenciji učenik drugog razreda klavira Amila Hrustanović u klasi prof. Bojane Nikić osvojila je PRVU nagradu.

Učenici muzičke škole u jednom danu tri prve nagrade iz harmonike i klavira
Amila Hrustanović prvakinja iz Bijeljine

Pored uspjeha u takmičenju iz klavira, veliki uspjeh postigli su i takmičari u sviranju gitare.

Naime na Primaveri su i gitaristi osvojili dosta nagrada:
Anja Spasojevic prvu nagradu, dok su Anđela Mišić, Anja Šurbat, Borisav Stanković, Jana Gurdeljević osvojili druge nagrade, a Nina Savić treću nagradu.

Odlične rezultate u jednom danu pohvalila je i Dijana Zekanović, direktorica JU Osnovna muzička škola “Vojin Komadina” Zvornik, koja je za portal Zvornicki.ba izjavila:

Učenici muzičke škole Vojin Komadina Amila Hrustanović (klavir, klasa prof. Bojana Nikić), Vuk Hajduković i Pavle Gurdeljević (harmonika, klasa Zorica Dražević) ostvarili su izuzetne rezultate na takmičenju Primavera u Bijeljini i takmičenju harmonike u Loznici. Osvojivši tri prve nagrade u disciplini klavir i harmonika. Gitaristi su takođe napravili izuzetan rezultat osvojivši četiri druge nagrade, jednu treću, a Anja Spasojević prvu nagradu.

Konkurencija je bila na zavidnom nivou, zbog toga smo jos više ponosni na našu djecu. Ovim postignućima i diplomama su pokazali da se trud i marljiv rad isplate, a i dobili su motivaciju za dalje ciljeve.
Rekla je Dijana Zekanovic, direktorka skole.

Ovo je samo još jedna potvrda u nizu kvalitetnog kontinuiranog rada jedine muzičke škole u regiji srednjeg Podrinja “Vojin Komadina” Zvornik.
(Zvornicki.ba)