Akcija „Odnos vozač-pješak“ na području Policijske uprave Zvornik

0

S ciljem poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, posebno bezbjednosti pješaka, Policijska uprava Zvornik od 05. do 19. marta 2018. godine, sprovodi republičku akciju pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom na kontrolu „Odnos vozač-pješak“.

Akcija „Odnos vozač-pješak“ na području Policijske uprave Zvornik
Primjer prelaska koji je kaznjiv

Pomenuta akcija ima za cilj povećanje bezbjednosti pješaka kao učesnika u saobraćaju, ali i podsjećanje da poštovanjem saobraćajnih propisa i oprezom prilikom kretanja u saobraćaju u najvećoj mjeri doprinose svojoj bezbjednosti.

U toku 2017. godine u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile na području Policijske uprave Zvornik, osam lica je smrtno stradalo od čega su četiri bili pješaci.
U većini slučajeva nezgode su se događale u noćnim uslovima, odnosno u uslovima smanjene vidljivosti i pješaci nisu koristili svjetloodbojne prsluke niti su na bilo kakav način bili osvijetljeni.

Akcija „Odnos vozač-pješak“ na području Policijske uprave Zvornik
FOTO: Arhiv

Policijska uprava Zvornik apeluje na pješake, naročito na one starije životne dobi, da se kreću po površinama namijenjenim za pješake, da noću i u uslovima smanjene vidljivosti koriste svjetloodbojne prsluke te da ne koriste tamnu odjeću, kako bi prije svega zaštitili vlastiti život.

Takođe, apelujemo na vozače motornih vozila da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH kako bi vlastitu sigurnost i sigurnost drugih građana podigli na što veći nivo.

(Zvornički.ba)