Mjesto Klisa pored Zvornika za jedan dan dobilo dva reprezentativca

0
Mjesto Klisa pored Zvornika za jedan dan dobilo dva reprezentativca
Pozivi pristigli od nacionalnih selekcija

Naselje Klisa nalazi se na teritoriji grada Zvornik. Nažalost ovo naselje je postalo poznato po velikoj tragediji i zločinu nad njenim stanovništvom 1992.godine.

Mjesto Klisa pored Zvornika za jedan dan dobilo dva reprezentativca
Pozivi pristigli od nacionalnih selekcija

Danas 26 godina poslije ratnih strahota u Klisi je sretno i veselo. Svi su raspoloženiji nego što je to uobičajeno jer su za dvojicu mladih sportista iz ovog mjesta stigli reprezentativni pozivi.

Mirza Jašarević pozvan je na okupljanje fudbalske reprezentacije BiH do 19 godina u Zenici. Mirza je na širem spisku za predstojeću rundu elitnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo do 19 godina. BiH je u grupi sa Austrijom, Turskom i domaćinom Danskom. Zvornicki.ba prati Mirzu Jašarevića od početka rada portala i nastupa Jašarevića u dresu juniora i prvog tima Drine. Podsjećamo Mirza je prošle sezone bio najbolji strijelac juniorske lige BiH, grupa Sjever. Više o Mirzi možete pročitati u priči objavljenoj prethodne godine klikom ovdje.

Mjesto Klisa pored Zvornika za jedan dan dobilo dva reprezentativca
Mirza Jašarević, kisa blato nisu prepreka

Dobre igre Jašarevića u dresu Drine prošle sezone zapazili su stručni ljudi iz FK Sarajevo i doveli zvorničkog napadača u svoje redove. Jašarević je brzo izborio mjesto u startnoj postavi, a danas je jedna od glavnih poluga sarajevskog kluba. Poziv u reprezentaciju je više nego zaslužen.

Drugi reprezentativac iz Klise je takođe fudbaler Muhamed Alić, koji ima imenjaka košarkaša Muhameda Alića u dresu zvorničke Drine. Poziv je dobio fudbaler Muhamed Alić koji živi sa porodicom u Luksemburgu od predpionirske selekcije Luksemburga. Pozivi su ovim Zvorničanima uručeni za isti dan.

Sljedeći za kojeg se očekuje reprezentativni poziv je drugi Muhamed Alić. Najbolji je strijelac PKO lige Bijeljina za kadetski uzrast, nedavno je debitovao i za previ tim Drine, tako da je sasvim realno da i ovaj omladinac iz Klise u narednom periodu dobije poziv u najbolji tim državne selekcije.
Rijetka su mjesta koja se mogu pohvaliti reprezentativcima, a još rijeđa da u jednom danu dobiju dva.

Iako je Muhamed poziv dobio od reprezentacije Luksemburga, on se kao i njegova porodica osjeća stanovnikom Klise u kojoj provode svaki slobodan trenutak koji imaju u toku godine.

Mladi Muhamed Alić
Mladi Muhamed Alić

Jašarević je oduševljen pozivom i za naš portal je izjavio:

Ovo je moj prvi poziv za repku, sanjao sam da jednog dana da zaigram za bilo koju selekciju moje zemlje. Za mene je ovo zasigurno veliki iskorak u karijeri, poziv mi mnogo znači, i daje motovaciju za dalji radi, jos jaci i bolji. Dat ću sve od sebe da opravdam selektorov poziv.

ovo je moj prvi poziv za repku, sanjao sam.jednog dana da zaigram za koju selekciju moje zemlje.Veliki iskorak u karijeri, poziv mi mnogo znaci, i daje motovaciju za dalji radi, jos jaci i bolji.Dat cu sve od sebe da opravdam selektorov poziv.
Mirza u Sarajevu

Podsjećamo da je još jedan fudbaler porijeklom sa ovih prostora prošao sve omladinske selekcije upravo Luksemburga, danas je nosilac igre Juventusa i reprezentacije BiH.Ovo nisu prvi pozivi u reprezentaciju za mlade sportiste iz Klise, a zasigurno ni posljednji.

(Zvornicki.ba)