FK Drina spremna za nastavak šampionata, borba za titulu realnost (FOTO)

0

Danas je u prostorijama FK Drina Zvornik održana press konferencija na kojoj je javnost upoznata sa do sada urađenim kroz zimske pripreme tima i iznijeta očekivanja o nastavku prvenstva. Odlukom Fudbalskog saveza RS prvenstvo je odgođeno za sedam dana. Ipak, mi ćemo prenijeti sve danas iznijeto prisutnim medijima.

FK Drina spremna za nastavak šampionata, borba za titulu realnost (FOTO)
Današnji pred budućih šampiona

Uoči nastavka prvenstva, šef stručnog štaba Drine, Veljko Cvjetinović , jedan od najiskusnijih igrača Nikola Vasiljević i novajlije Radovan Vasić, Demir Avdić i Milan Nikolić, obratili su se novinarima.Sumiran je pripremni period te izneta očekivanja u prvnstvu, gdje Zvorničani gaje velike ambicije.

U nastavak sezone, naš tim ulazi sa tri nova imena. Ono što je bitno, sačuvali smo sve igrače a novajlije su pokazale da se na njih itekako može računati.

Što se priprema tiče, odradili smo sve planirano i odgrali sedam pripremnih utakmica, što smo i planirali. Ulazimo dovoljno spremni za nastavak sezone, dali smo priliku svim igračima da pokažu šta znaju.

Neki igrači nisu ispounili moja očekivanja a neki jesu, pri čemu mislim na juniora Srđana Damjanovića, koji je blizu da bude među starterima u nastavku prvenstva. Imamo 18 kvalitetnih igrača, jaku klupu, pa očekujemo da svi daju svoj maksimum.

Mi se ne odričemo prvog mjesta, tim prije što imamo informacije da ekipa “Rudar Prijedora” imaju određene probleme i da je “Zvijezda 09” dovela novog trenera, ali i dosta novih igrača kojima će sigurno trebati peroid adaptacije, što se može odraziti na igru i rezulatat ovoh ekipa.

Mi smo imali najmanje trzavica unutar kluba, imamo motiv više, pa su to sve uslovi da u nastavak ulazimo puni optimizma, rekako je trener Veljko Cvjetinović.

On je ponovio da će Drina igrati svoj prepoznatljiv sistem 1-4- 2- 3 -1, koji će se u fazi odbrane transformisati u sistem 1 -4- 4- 1- 1.

Bitno je da od prvog kola krenemo sa pobjedom kako bi u plef of uđemo poravnati bodovno ili sa minimalnim zaostatkom za ostalim konkurentima za titulu, dodao je Cvjetinović.

FK Drina spremna za nastavak šampionata, borba za titulu realnost (FOTO)
Povratnik u tim Raco Vasić i najbolji štoper prvenstva Nikola Vasiljević

Nikola Vasiljević, je imao problema sa povredama ali misli da će moći dati svoj puni doprinos uspjehu ekipe.

Nešto sam manje trenirao, ali mislim ću biti spreman za nastavak. Ostali igrači su maksimalno spremni ,pa sa pravom očekujemo dobre rezultate. Posjedujemo potrebno isksutvo ali i dosta mladih i talentovanih ,ali već iskusnih igrača u timu, pa ostaje da sve to iskoristimo na terenu.

Bitno je da je atmosfera u ekipi odlična, da su svi spremni da daju svoj maksimum, pa će doći i rezultati koje očekujemo, rekao je Vasiljević.

Edin Avdić je rekao da je spreman da ispuni očekivanja uprave i trenera kluba. Po njemu nije toliko bitno da li će on postići gol ili dva-tri više, već da ekipa da dovoljno golova za pobjedu.

Odlično sam primljen u Zvorniku i među trenerima i saigračima. Igrao sam u dosta klubova, ali nijedan Klub nije imao ovoliki procenat domaćih fudbalera iz svoj škole kao što je Drina i još pri tome idemo u jurnjavu za prvo mjesto.

Oduševljan sam fudbalerima Drine i načinom na koji su me primili od iskusnih Kike, Vasiljevića, Ćuluma, pa do mladoog i perspektivnog Damjanovića koji je zaista dosta pokazao u ovim pripremnim utakmicama.

Ovi igrači iako je većina mladih, posjeduju veliko iskustvo kroz igranje u Prvoj ligi Republike Srpske ali i u Premijer ligi BiH.

FK Drina spremna za nastavak šampionata, borba za titulu realnost (FOTO)
Istinska pojačanja Drine Avdić i Nikolić

Radovan Vasić će biti bitan šaraf u veznom redu. Vratio se iz ekipe Veleža, sa željom da pomogne ekipi u borbi za prvo mjesto i titulu.

Odigrao sma 13 utakmica za ekipu “Veleža” dobro primljen od saigrača i trenera i stekao neko novo isutvo. Meni je bilo odlično u Veležu, svi uslovi i korektnost na vrhunskom nivou su bili prema meni.

Želja za igrom i borbom za Premijer ligu prevagnula je da se vratim u Zvornik. Drago mi je da sam se vratio među svoje drugove i imam veliku želju da pokažem da ću biti od koristi, rekao je Vasić.

Milan Nikolić je stigao na pozajmicu iz ekipe “Zvijezde 09”. Naglasio je da će učiniti sve da svoj doprinos u ostvarenju zacrtanih ciljeva. Nikolić će imati i pravo nastupa u duelima protiv tima Zvijezde 09 u nastavku šampionata.

FK Drina spremna za nastavak šampionata, borba za titulu realnost (FOTO)
Neophodan materijal za Premijer ligu BiH Vasić, Avdić i Nikolić

Otišao sam prije dvije i po godine iz Drine, i drago mi je da se vraćam među stare drugove.Sada se situacija promjenila utoliko da se afirmisalo dosta mladih iugrača, koji su postali oslnonac ekipe, svakako uz one starije i iskusnije.Trudiću se da dam svoj maksimu, da postignemo željeni cilj, rekao je Nikolić.

Iako su u Drini spremni i željni početka prvenstva i utakmica, ipak će morati sačekati sljedeća sedmica. Ovo će dobro doći za dodatno uigravanje, ali i mogućnost nastupa Vasiljevića.

(D.Gajić/Zvornicki.ba)