Demanti na tekst “Kladioničar i radnica “Premiera” se potukli zbog dobitka”

0

Demanti na tekst “Kladioničar i radnica “Premiera” se potukli zbog dobitka” od 08.03.2018. godine i Zahtjev za javnom isprikom stigao je na našu adresu od D.O.O. PREMIER WORLD SPORT.

Demanti na tekst “Kladioničar i radnica “Premiera” se potukli zbog dobitka”

Ovim putem se portal Zvornicki.ba izvinjava sportskim kladionicama “Premier”  i D.O.O. PREMIER WORLD SPORT iz Čitluka zbog objavljene netačne  vijesti na našem portalu pod naslovom “Kladioničar i radnica se potukli zbog dobitka”. Vijest smo preuzeli od ozbiljnog informativnog portala i nismo smatrali da im se mogla desiti omaška da informacija nije provjerena i netačna. Žao nam je zbog neugodne situacije u kojoj su se našla kompanija PREMIER WORLD SPORT tuđom greškom i nepažnjom.

U nastavku prenosimo pristigli demant:

Poštovani,

na internetskom portalu www.zvornicki.ba dana 08.03.2018. godine objavili ste tekst pod naslovom
“Kladioničar i radnica “Premiera” se potukli zbog dobitka”. Tekst je, kako se navodi, prenesen s internetskog portala Faktor.ba te se u njemu navodi kako je “došlo do tuče između radnice kladionice Premier i kladioničara”. Ovom prilikom Vas želimo informirati kako se spomenuti incident nije dogodio u Premier sportskoj kladionici, što ste i sami mogli utvrditi da ste poštovali načelo novinarske prakse te nas prije objave samog teksta kontaktirali.

Zahtjev uza uklanjanje teksta “Kladioničar i radnica “Premiera” se potukli zbog dobitka!”, kao i Zahtjev za objavu javne isprike zbog iznošenja netočnih i neprovjerenih informacija i nanošenja štete ugledu Premier sportske
kladionice.

Stoji u pristiglom demantiju.

Još jednom napominjemo da smo informacijhu preuzeli od ozbiljnog informativnog portala.

(Zvornicki.ba)