ŽIVOTNA RASKRSNICA BRATA I SESTRE U kratkom vremenu ostali bez oba roditelja, a danas vode uspešan posao, evo šta je KLJUČ USPEHA

0

Kada su u kratkom vremenu ostali bez oba roditelja, brat i sestra, Vladimir i Valentina Marković iz Bratunca, našli su se na životnoj raskrsnici.

ŽIVOTNA RASKRSNICA BRATA I SESTRE U kratkom vremenu ostali bez oba roditelja, a danas vode uspešan posao, evo šta je KLJUČ USPEHA

Vladimir, izuzetan student, prekinuo je studije prava, a sestra, tada srednjoškolka, preuzela je na sebe i kućne i poslovne obaveze. Danas ovo dvoje mladih ljudi vode uspešan posao.
Kada su za samo devet meseci ostali bez roditelja, Vladimir i Valentina odlučuju da nastave posao u koji su njihovi roditelji uložili 20 godina – preradu kafe. Kažu, osećali su da to duguju svojim roditeljima, ali i zaposlenima.

– U tome smo i našli taj neki ključ, to nas je jednostavno vuklo da nastavimo ovaj posao. Upravo zbog njih, zbog nas, zbog naših zaposlenih i naravno naših klijenata – rekla je Valentina.

Očekivana podrška je izostala. Najteže je bilo kada su shvatili da uglavnom sami moraju da se pobrinu za sve.

– Neki su se ljudi, štaviše, kladili koliko će to da traje, da li će to biti dva ili tri meseca. Na neki način ih i razumem, mi smo mladi, ali na drugi ne mogu jer su se takve teme potezale u tom teškom trenutku – izjavio je Vladimir, prenosi RTRS.

Uprkos tome, Markovići nisu samo nasledili i održali posao, oni su ga unapredili, a plan im je da prošire tržište.

– S obzirom da su mladi, da su nasledili posao od svojih roditelja, vrlo su ozbiljni u ovom poslu. Dobri su, ne ponašaju se uopšte kao gazde, više smo drugovi – istakla je radnica Ljiljana Simić.

Valentina i Vladimir su poznati po tome što podržavaju humanitarne akcije. Mladima savetuju da budu uporni i pošteni, jer je to ključ uspeha.

– Treba stvarno i poslu i u životu prvenstveno biti pošten. To je ono što svi cene, da budeš pošten, odgovoran, profesionalan – dodala je Valentina.

– Rad, red, disiciplina i ljubav prema poslu koji vole, to je ključ za uspeh i trebaju se voditi time – zaključio je Vladimir.

(blic)