TŠC Zvornik i Srednja škola „Lukijan Mušicki“ iz Temerina potpisali protokol o saradnji

0
Danas završen prvi upisni rok u srednjim školama Zvornika
Direktor Grujić (lijevo) uvijek spreman za suradnju

Tehnički školski centar iz Zvornika i Srednja škola „Lukijan Mušicki“ iz Temerina, potpisali su pravno-poslovni protokol o saradnji , u cilju ostvarivanja redovnog međusobnog informisanja, rada na zajedničkim projektima, razmjeni učenika i nastavnika i drugim aktivnostima.

TŠC Zvornik i Srednja škola „Lukijan Mušicki“ iz Temerina potpisali protokol o saradnji

Protokolom je još predviđeno međusobno učestvovanje predstavnika škola na seminarima koje oni organizuju, potom organizovanju međusobnih posjeta u cilju analize i dalje saradnje, ostvarivanja interkulturalne saradnje i podržavanja akcija i kampanja u školama sa ciljem proširivanja saradnje.
Direktor TŠC-a Goran Grujuć kaže da će ovaj sporazum u velikoj mjeri doprinjeti razvoju škole

“Takav vid saradnje je poželjan , prvenstveno zbor razmjene iskustava I zbog nastupa škole van granica BiH jer je prekogranična saradnja jedan od načina da se pristupi fondovima EU koji sve češće zahtjevaju ovakav vid prekogranične saradnje I zajedničke projekte koji će aplicirati za dobijanje sredstava iz fondova EU” rekao je Grujić

Direktor TŠC-a, Goran Grujić, najavio je da će već u maju doći do prve posjete direktora , profesora I učenika škole iz Temerina

“ Gosti naše škole biće učenici, direktor i član Opštinskog vijeća za obrazovanje iz Temerina. Učenici iz Temerina će biti smješteni kod svojih vršnjaka, a za vrijeme boravka će se upoznati sa praktičnom nastavom u našoj školi, a takođe ćemo organizovati izlet, kako bi dočarali prirodna i kulturna dobra ovog podneblja – istakao je direktor Grujić.

D irektor srednje škole „Lukijan Mušicki“.Milomir Radić, osim ovog sporazuma koji služi da unaprijedi nastavni proces, svakako je najbitnije da se učenici različitih nacionalnosti i etničkih zajednica međusobno druže i upoznaju.

“ Naša škola već godinama unazad uspostavlja veze sa školama u regionu koje imaju iste ili slične obrazovne profile i smjerove, kako bi na osnovu razmjene iskustava i primjera dobre prakse, unaprijedila nastavni proces. Shodno tome je i uspostavljen kontakt sa zvorničkim Tehničkim školskim centrom, održan je radni sastanak i potpisan protokol o saradnji i bratimljenju dvaju ustanova “ istakao je direktor Radić.