Prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora Almiru Ahmetoviću zbog trgovine ljudima

0
Godina i po zatvora zbog pesničenja policajca
FOTO Ilustracija

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona stavio je prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za Almira Ahmetovića (32), nastanjen u Tuzli, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo trgovina ljudima.

Prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora Almiru Ahmetoviću zbog trgovine ljudima

Za njegovu suprugu Šeherzadu Ahmetović (35), koja je također kao saučesnik osumnjičena za navedeno krivično djelo, je predloženo izricanje mjera zabrane sastajanja s određenim licima.

Kako navode iz Kantonalnog tužilaštva TK, postoji osnovana sumnja da je bračni par u periodu od januara prošle do marta ove godine petoro djece i maloljetnika, u životnoj dobi od sedam do 16 godina, koji su s njima živjeli u porodičnoj zajednici u mjestu Mihatovići pored Tuzle, te povremeno i još jedno djete u dobi od 13 godina, prisiljavali na teške fizičke poslove i prosjačenje.

– Pri tome koristeći njihovu nedovoljnu psihičku razvijenost i bespomoćan položaj, a kako bi sebi pribavili korist tako što su im djeca predavala sav isprošeni novac koji se po jednom djetetu kretao od 20 do 150 KM dnevno.

Osumnjičeni su djecu budili rano ujutru i bez obzira na vremenske prilike, vanjsku temperaturu i godišnje doba ih prevozili automobilom na lokacije u Tuzli, Gradačcu, Srebreniku, Orašju, Brčkom i Sarajevu – navedeno je, između ostalog, u saopćenju Kantonalnog tužilaštva.

(Dnevni avaz)