Gradski vodovod za pet mjesnih zajednica

0
Za uređenje vodotokova u Zvorniku 3,5 miliona eura, poplave postaju prošlost
Bojan Ivanović. zamjenik gradonačelnika Zvornika

Gradski vodovod za pet mjesnih zajednica jedan je od prioritetnih projekata u 2018.godini gradske uprave, rekao je za naš portal Bojan Ivanović. Novi vodovodi biće ujedno nastavak na uspješni „Fiš“ projekat u Zvorniku.

Gradski vodovod za pet mjesnih zajednica
Bojan Ivanović. zamjenik gradonačelnika Zvornika

Rekonstrukcijom glavnih gradskih ulica u Zvorniku, 2012. godine, krenule su aktivnosti na rekonstrukciji i izgradnji novih vodovodnih sistema na području ove lokalne zajednice, a prvi projekti koji će se završiti ove godine su vodovodni sistemi u Tršiću i pojedinim gradskim ulicama. Ovi projekti su samo dio predviđenih aktivnosti, jer se planira izgradnja vodovodnog sistema u Lokanju, Pilici, Glumini, Orahovcu i Križevićima.

Ivanović tvrdi da je sve ovo realizacija plana i strategije koja je ranije urađena i često predstavljana javnosti i građanima te dodao:

-Ukoliko se prisjetite ranijih obraćanja javnosti i iznošenja planova o razvoju Zvornika, naš gradonačelnik Zoran Stevanović često je govorio da svaka kuća u 21.vijeku mora imati dostupnu pitku vodu. Projekti realizovani prethodnih i najavljeni za ovu godinu potvrđuju realizaciju planova gradonačelnika i gradske uprave koju uspješno predvodi 11 punih godina. Rekao je Ivanović za portal Zvornicki.ba.

Po riječima Bojana Ivanovića, zamjenika gradonačelnika Zvornika sredstva za ove projekte u iznosu od 900.000 KM su obezbijeđena kraditnim zaduženjem.

– Radi se o „Fiš“ projektima gdje je bilo predviđeno da 50 odsto sredstava dođe kroz kredit, 35 odsto kroz grant sredstva Vlade RS, a 15 odsto kroz naše ulaganje. Međutim, kako je u jednom trenutku nestalo grant sredstava mogli smo ili odustati od ovih projekata ili uzeti kredit i nastaviti da ih dalje sprovodimo, što smo i uradili – rekao je Ivanović i dodao da će zbog ove situacije u narednim projektima Vlada Republike Srpske uvećati grant sredstva Zvorniku.

Gradski vodovod za pet mjesnih zajednica
Ivanović uvijek raspoložen za razgovor sa građanima i medijima

Prema njegovim riječima, završetkom ovih projekata Gradska uprava će nastaviti da radi na izgradnji vodovodnih sistema u Pilici, Lokanju, a potom i u Križevićima, Orahovcu i Glumini kako bi u ovim mjesnim zajednicama dobili pitku vodu iz gradskog vodovoda.

(Zvornicki.ba)