U saobraćajnoj nesreći na Crnom Vrhu učestvovali golf i vepar

0
Prvi slučajevi uginuća divljih svinja u Podrinju
FOTO: Ilustracija

U saobraćajnoj nezgodi koja se desila juče, nešto poslije 20 časova, na magistralnom putu Zvornik-Tuzla, u mjestu Planinci na Crnom vrhu nije bilo povrijeđenih, a na vozilu marke „golf“ je pričinjena materijalna šteta.

U saobraćajnoj nesreći na Crnom Vrhu učestvovali golf i vepar
FOTO: Ilustracija

Portal Infobirač prenosi nezvanično  da je pred vozača ovog automobila izletio je divlji vepar nakon čega je došlo do sudara koji je prouzrokovao štetu na vozilu.

Prema nezvaničnim informacijama portala Zvornicki.ba zbog udaljavanja divljeg vepra sa mjesta nesreće odmah poslije sudara oštećeni će u ovom slučaju imati problema sa naplatom štete od osiguranja, iako je materijalna šteta na automobilu počinjena.

Zbog svega navedenog ne postoje zvanične informacije o ovom slučaju koji je upozorenje i drugim vozačima koji saobraćaju ovom dionicom magistralnog puta Zvornik-Tuzla.

Mnogobrojni svjedoci su ranijih godina se kleli da su na prevoju Crnog Vrha vidjeli medvjeda kako prelazi asfalt kod nekadašnje crne tačke i odlazi u pravcu Snagova.

Informacije od lovačkih sekcija ukazuju na ogromno povećanje divljih svinja u planinskom masivu Crngo Vrha i ne čudi da se jedna zapucala u automobil koji saobraća magistralnim putem.

Vozači oprez!

(Zvornicki.ba)