BLIZNAKINjE IZ VLASENICE U PIK END ROLU

0
BLIZNAKINjE IZ VLASENICE U PIK END ROLU

Celje – Bliznakinje iz Vlasenice među najboljim su košarkašicama aktuelnog šampiona Slovenije Cinkarne iako igraju prvu sezonu u klubu iz Celja.

BLIZNAKINjE IZ VLASENICE U PIK END ROLU

Anđela i Nikolina Delić (22) od malih nogu znale su da će košarka biti njihova glavna preokupacija i način života. Porodičnu tradiciju naslijedile su od oca Jove koji je bio igrač i trener, te mnogo dječaka i djevojčica upoznao sa ovim sportom. Pažnju na sebe skrenule su već u osnovnoj školi pa su nakon završetka devetog razreda prešle u najuspješniji ženski košarkaški kolektiv u Republici Srpskoj Mladi Krajišnik. U dresu “malenih” osvojile su svoje prve trofeje, potpuno se afirmisale, pa su nakon nekoliko sezona u Čeliku i Plej ofu otišle u Sloveniju, gdje su oduševljene uslovima i načinom rada.

– Imamo odličnu sezonu iza sebe u Celju. Prvoplasirane smo u NjABA i nadamo se da ćemo osvojiti ovo takmičenje jer smo izborile nastup na Fajnal foru. Zadovoljne smo minutažom, dok u ekipi vlada pravi profesionalizam uz pravu drugarsku atmosferu. Zadovoljna sam načinom na koji moja karijera napreduje te se nadam da ću jednog dana zaigrati u Evrokupu ili Evroligi što bi bilo ostvarenje mojih košarkaških snova – izjavila je Anđela Delić koja može da igra na pozicijama plejmejkera i beka šutera.

Nikolina se najbolje snalazi na pozicijama beka i krila, dok je njen košarkaški put identičan sestrinom. Košarci je dala primat još kao djevojčica.

– Naš tata je bio košarkaš i njemu smo najviše zahvalne što smo sada tu gdje smo. Zadovoljna sam sezonom u ekipi Cinkarne gdje se odlično radi sa mladim igračicama i uslovi za napredak su odlični – kazala je Nikolina.

Naglasila je da su uvijek davale sve od sebe u ekipama, pa je tako i u Sloveniji, dok se rado prisjećaju titula u ekipama za koje su nekada igrale.

– Bilo je mnogo uspjeha u dosadašnjoj karijeri i iz svakog grada gdje smo igrale nosimo posebne uspjehe i drage uspomene, a jedan od ljepših trenutaka je ulazak u A diviziju sa U20 reprezentacijom BiH 2015. godine – rekla je Nikolina.

Reprezentacija
Odlične partije Anđeli su 2013. godine donijele priznanje za najbolju košarkašicu Republike Srpske, dok obje nastupaju za selekciju BiH.

– Svako reprezentativno okupljanje nosi novo breme. Odgovornost je velika, a nama je jedini cilj pobjeda tako da uvijek damo sve od sebe na terenu i iskreno se nadam da ćemo ubrzo otići na veliko takmičenje – izjavila je Anđela.

(info portal Vlasenica 24)