Apel za pomoć: Ne do​pustimo​ da se svjetlo djevojčice Ajle Lupić iz Zvornika ugasi

0
Apel za pomoć: Ne do​pustimo​ da se svjetlo djevojčice Ajle Lupić iz Zvornika ugasi
Ajli je neophodna vaša pomoć

Posljednjih nekoliko godina, a posebno u posljednjih nekoliko mjeseci svjedoci smo kako su mnogi naši sugrađani prisiljeni tražiti pomoć od dobrih ljudi, kako bi uspjeli izliječiti svoje najvoljenije.

Apel za pomoć: Ne dopustimo da se svjetlo djevojčice Ajle Lupić iz Zvornika ugasi
Ajli je neophodna vaša pomoć

Jedna od tih porodica je i porodica Ajle Lupić, koja je rođena 2. septembra 2004. u Zvorniku. Mala Ajla ima dijagnozu Glioma n. Optici.

Nakon prve operacije koja je rođena u decembru 2007. u Tuzli, Ajla je izgubila vid na lijevo oko, a godinu poslije urađena je još jedna operacija u Ljubljani.

U junu 2008. krenula je sa hemoterapijama, koje su trajale do februara 2010. godine, a 2012. godine je u Istanbulu imala još jednu operaciju lijeve orbite.

Sa operacije na operaciju, ukratko bi se mogao opisati Ajlin život, a onda 13. jula 2016. godine kontrolni nalaz MRI orbite, pokazuje progresiju na desnom oku na koje vidi.

Ajla je krajem decembra 2016. godine ponovo morala na kemoterapiju, koju završava godinu poslije, a novi kontrolni nalaz nalaz pokazuje da tumor nije nestao.

U januaru 2018. godine organizovan je novi put u Tursku, a dijagnostika je urađena na klinici Medical park i situacija nije nimalo laka.

Ajla sada gubi vid na desnom oku i u aprilu je čeka novo putovanje za Tursku, koje itekako košta, a roditelji male Ajle već su na izmaku i finansijski i na sve druge načine.

Ajla je rođena sa neurofibromatoza tip 1, rijetkom bolesti. U prevodu, tumori napadaju nervne sisteme, što se kod nje odrazilo na očne živce.

Uprkos tome, Ajla Lupić je hrabra i vesela djevojčica, za koju ima nade, a sve što treba je da još jednom pokažemo svoju humanost i pomognemo da se spasi još jedan život.

Ne dopustimo da se Ajlino svjetlo ugasi, neka ono traje još dugo godina, jer na svijetu postoji još mnogo lijepih stvari koje Ajla tek treba vidjeti.

Na fotografijama ispod su upute kako da pomognete Ajli u njenoj borbi sa opakom bolesti.

ajla lupic2 racun ajla racun3 ajla lupic4 Apel za pomoć: Ne dopustimo da se svjetlo djevojčice Ajle Lupić iz Zvornika ugasi