Akcija kontrole vozač-pješak donijela 877 prekršaja od toga 129 za pješake

0
Za 14 dana akcije
Kako zaraditi kaznu - Ilustracija

Tokom sprovođenja akcije „Odnos vozač-pješak“ na području PU Zvornik evidentirano 877 počinjenih prekršaja saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Akcija „Odnos vozač-pješak“ na području Policijske uprave Zvornik
Primjer prelaska koji je kaznjiv

Kako je ranije i najavljeno Policijska uprava Zvornik je od 05.03. do 19.03.2018. godine, sprovela republičku akciju pojačane kontrole saobraćaja, sa akcentom na kontrolu „Odnos vozač-pješak“.

Akcija kontrole vozač-pješak donijela 877 prekršaja od toga 129 za pješake
Kako zaraditi kaznu – Ilustracija

U ovoj akciji, na području Policijske uprave Zvornik evidentirano je 877 prekršaja počinjenih od strane vozača i pješaka učesnika u saobraćaju. Ukupan broj sankcionisanih vozača zbog ugrožavanja pješaka je 748, a broj evidentiranih prekršaja počinjenih od strane pješaka je 129.

Od početka 2018. godine, na području Policijske uprave Zvornik evidentirane su četiri saobraćajne nezgode u kojima su učestvovali pješaci, koji su tom prilikom zadobili tjelesne povrede.

Policijski službenici će nastaviti i u narednom periodu da vrše pojačanu kontrolu saobraćaja, sa akcentom na kontrolu „Odnos vozač-pješak“, imajući u vidu da je povećan broj povrijeđenih pješaka u saobraćajnim nezgodama.

Policijska uprava Zvornik apeluje na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu sigurnost i sigurnost drugih građana podigli na što veći nivo.

(Zvornicki.ba)