Uz pomoć novčanice od 200 KM varali radnice po kladionicama

0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona uhapsili su u petak jednog od dvojice muškaraca koji su osumnjičeni da su u proteklih nekoliko dana izvršili više djela prevare na štetu uposlenica u nekoliko sportskih kladionica na području Bosanske Krupe.

Uz pomoć novčanice od 200 KM varali radnice po kladionicama.

U policiji su istakli kako traje potraga za drugim licem i da će identitet obojice biti naknadno objavljen.

Pripadnici kriminalističke policije Policijske stanice Bosanska Krupa nastavljaju rad na ovom slučaju, koji je okarakterisan kao krivično djelo prevare, a fotografija oba lica objavljena je na web-stranici MUP-a USK.

Nezavisne novine nezvanično saznaju kako je dvojac prevare organizovao tako što bi došli u kladionicu i od radnice tražili da im novčanicu od 200 zamijeni za dvije novčanice od 100 maraka. Jedan bi uzeo jednu novčanicu i izašao iz kladionice, a drugi bi ostao da uplati tiket s drugom.

Tiket bi platio s tih 100 maraka, a radnica bi mu uredno vratila kusur. On bi ga uzeo i sjetio se kako, ipak, ima sitnog novca da plati iznos za tiket koji joj je dao, a ona bi mu naknadno “vratila” još 100 maraka i za taj iznos bila oštećena.

(tuzlanski.ba)