“Wellion”: Prva dijabetološka ordinacija na točkovima

0

Istraživanja pokazuju da svaka druga osoba ima simptome dijabetesa kojih nije svjesna. Stoga je ukazati na značaj prevencije, rano otkrivanje bolesti, kao i na optimalno regulisanje vrijednosti glukoze u krvi najbolji način borbe protiv dijabetesa.

"Wellion": Prva dijabetološka ordinacija na točkovima

U periodu od 25. marta do 8. aprila, Pharma Maac d.o.o. će u saradnji sa austrijskim brendom Wellion, upriličiti jedinstveni, zdravstveni projekat koji će imati za cilj širenje svijesti o dijabetesu, te njegovo preveniranje.

Radi se o “Wellion Prvoj dijabetološkoj ordinaciji na točkovima”, projektu koji će tokom 15 dana obuhvatiti 20 gradova u Federaciji BiH i Republici Srpskoj (Sarajevo, Mostar, Ljubuški, Trebinje, Livno, Bugojno, Travnik, Bihać, Cazin, Prijedor, Banja Luka, Doboj, Tešanj, Tuzla, Brčko, Bijeljina, Zvornik, Goražde, Foča, Zenica) te na 23 javne lokacije svim građanima, pružiti mogućnost besplatnog mjerenja šećera u krvi, stručno savjetovanje na temu dijabetesa, obuku o pravilnom načinu mjerenja šećera u krvi, kontrolu i zamjenu glukometara…
Zvornik 06.04/16:20h  (Ulica Svetog Save – robna kuca)

Na veliki značaj “Wellion Prve dijabetološke ordinacije na točkovima” ukazao je i sam načelnik Općine Stari Grad, g. Ibrahim Hadžibajrić, koji će za primjer drugima, kao prvi odgovorni građanin, izmjeriti vrijednost šećera u krvi, te će u ponedjeljak, 26.03., u 10:00h zvanično otvoriti ovaj događaj u Štrosmajerovoj ulici.

U cilju poboljšanja kvaliteta života osoba svih starosnih dobi na području Općine Stari Grad, projektu će se pridružiti Centar za promociju i unapređenje zdravlja “Generacija”, koji će predstaviti grupno, preventivno-terapijsko vježbanje za poboljšanje lokomotornog statusa.

Dozvolite da vam stručno osoblje približi činjenice i probudi svijest o važnosti prevencije.

Wellion je premium brand, evropske kvalitete koji u svom portfoliju nudi sve za potrebe dijabetičara, od trakica, aparata za mjerenje šećera sa doživotnom garancijom, lanceta, inzulinskih pen igala, dodataka prehrani, tečnih šećera za stanje hipoglikemije, kozmetičkih preparata, do specijalnih torbi za nošenje inzulina.

(dnevni avaz)