NAPREDAK NIJE USPIO IZNENADITI ZVIJEZDU 09

NAPREDAK NIJE USPIO IZNENADITI ZVIJEZDU 09
FK Napredak

Napredak iz Donjeg Šepka nije uspio iznenaditi Zvijezdu 09 u utakmici 18. kola Prve lige, pa se, uprkos odličnoj igri, kući vratio bez bodova. Ekipa iz Etno sela Stanišići je na svom terenu ubilježila pobjedu 1:0.

Kadeti Napretka remizirali protiv Slavena iz Živinica
FK Napredak

Tokom cijele utakmice domaća ekipa je imala inicijativu, ali se Napredak odlično branio. Prvu priliku za promjenu rezultata Zvijezda 09 je imala već u 10. minutu, kada nakon prekida, Krajišnik šutira glavoma sa četiri metra, ali lopta odlazi preko prečke. Drugu šansu domaći nisu propustili, pa u 19. minutu Govedarica, koji se našao sam pored stative, prihvata loptu koja je stigla sa polovine terena i smješta je glavom u mrežu Napretka. Zbog prigovora Krajišnik, koji je u 28. minutu dobio prvu opomenu, dobija i drugi žuti karton i od 74. minuta domaća ekipa igra sa igračem manje. U samom finišu utakmice treba pomenuti i jak šut Filipovića, ali lopta odlazi kraj gola.

„Iako smo vjerovali da možemo ponoviti uspjeh iz prethodnog kola, kada smo savladali favorizovanu ekipu Podrinja iz Janje, Zvijezda 09 je pokazala da je zasluženo u samom vrhu i da je nije moguće iznenaditi. Smatram da je naša odbrana danas odlično funkcionisala, jer je domaća ekipa imala mnogo više prilika, a rezultat je bio minimalna pobjeda. Ovaj poraz nas neće demoralisati, jer mi smo pokazali da smo u prethodnom periodu dosta radili, pojačali smo se, i daćemo sve od sebe da se izborimo za opstanak u prvoligaškom društvu“, kazao je Srđan Sladoje, prvotimac Napretka.

Zvijezda 09 (Etno selo Stanišići) – Napredak (Donji Šepak) 1:0 (1:0)

Stadion u Etno selu Stanišići

Gledalaca: 100

Sudija: Stojan Vukota (Gradiška)

Strijelac: Govedarica u 19.

Žuti kartoni: Arnautović, Krajišnik, Zlatković (Zvijezda 09), Sladoje, Mitrović (Napredak)

Crveni karton: Krajišnik (Zvijezda 09) u 74.

Zvijezda 09: Lakić, Babić, Guzijan, Arnautović, Mahmutović (od 73. Zlatković), Krajišnik, Makarić, Govedarica, Filipović, Tripković (od 90. Asentić), Mazić

Trener: Miodrag Pantelić

Napredak: Arnautović, Biberdžić (od 46. Matić), Trifković, Zarić, Sladoje, Jevtić, Zekić, Mitrović, Milošević, Marić (od 62. Jovanović), Mijailović (od 76. Stojanović)

(SportDC)