Juniori FK Drina Zvornik savladali tim Slavena u Živnicama

0
Juniori FK Drina Zvornik savladali tim Slavena u Živnicama
Početak utakmice Slaven - Drina

Juniori FK Drina Zvornik savladali su svoje vršnjake iz Slavena Živinice rezultatom 2:1 u 15.kolu omladinske lige BiH grupa Sjever. Na izuzetno blatnjavom i teškom terenu juniori Drine pokazali su borbenu i disciplinovanu igru što je urodilo plodom.

Juniori FK Drina Zvornik savladali tim Slavena u Živnicama
Početak utakmice Slaven – Drina

Golove su za Drinu u ovoj utakmici postigli Srđan Damjanović na asistenciju Ragiba Čirak i Nusret Hidić koji je prvi načeo mrežu domaćina. Tako su se nakon neugodnog otvaranja proljetnog dijela prvenstva donijela nova tri boda za Zvorničane. Juniore FK Drina Zvornik u ovoj utakmici vodije trener Kostić zbog odsutnosti trenera juniora Škiljevića.

O samoj utakmici juniora fudbalska legenda ovog kluba Aco Kostić koji je bio zadovoljan rezultatom ponovio je rečenice poslije utakmica kadeta.

Utakmicu u Živinicama Kostić je kratko prokomentarisao:

Danas su fudbaleri Drine baš pokazali i kadeti i juniori kako se igra za klub. Uslovi su bili mnogo teški da kažem nikakvi, ali momci su izgarali za svaku loptu i to je dalo rezultat. Da su ih vidjeli njihovi najbliži nakon utakmice teško bi ih prepoznali koliko su na sebi imali blata. Rekao je Kostić.

Juniori su nakon sramotnog poraza u prošlom kolu od vršnjaka iz Srebrenika, ovaj put pokazali zašto su bili jesenji šampioni. Neshvatljiv je poraz u prošlom kolu, ukoliko se uzme u obzir da su juniori Drine u prethodnih 11 kola upisala 10 pobjeda i jedan remi.

Damjanović je upisao svoj 13 pogodak u prvenstvu i učvrstio se na vrhu ljestvice strijelaca.

 

Trend talentovanih fudbalera u Zvorniku se nastavlja bez prekida. Nadajmo se da će to neko jednog dana kroz rad FK Drina Zvornik zanti iskoristiti i donijeti novčani dobitak klubu i gradu.

(Zvornicki.ba)