U subotu humanitarni koncert u Križevićima za rekonstrukciju puta Orahovac-Parlog (FOTO+VIDEO)

0
U subotu humanitarni koncert u Križevićima za rekonstrukciju puta Orahovac-Parlog (FOTO+VIDEO)

Na inicijativu određenog broja žitelja naselja, kroz koja prolazi put od Parloga do Orahovca, započela je velika akcija prikupljanja sredstava za izgradnju asfaltnog puta između ova dva mjesta.

U subotu humanitarni koncert u Križevićima za rekonstrukciju puta Orahovac-Parlog (FOTO+VIDEO)

Već do sada Organizacioni odbor, kojeg sačinjavaju makar jedan stanovnik svakog zaselka, prikupio je značajnu sumu novca, ali još nedovoljno da bi se krenulo u realizaciju navedenog projekta.

Ovu akciju podržati će i institucije vlasti, ali budući da se radi o veoma skupom projektu, iste traže i određenu sumu novca od samih građana ovih mjesta.

Put dužine skoro 5 kilometara, gdje su na trenutnom putu pojedine dionice totalno propale i zbog toga je potrebna potpuna rekonstrukcija. Odziv je do sada bio solidan, stanovnici mjesnih zajednica Križevići i Dugi Dio-Potočani su se dosta dobro odazvali i prikupljeno je nešto više od 50 hiljada maraka. Nažalost slab je odziv mještana Kitovnica, Orahovca i Baljkovice koji se rijetko uključuju u ovu akciju. Iz odbora se nadaju da će upravo mjesštani ovih naselja u finišu dodati neophodna sredstva da se dođe do cifre neophodne za institucionalnu podršku.

Zbog navedenog, glavni cilj je skupiti oko 70 hiljada maraka, a još bolje ako se mogne i više od toga, te Organizacioni odbor poziva sve one koji mogu da se odazovu na DONATORSKO VEČE, koje će se održati u subotu, 31. marta 2018. godine, na poligonu osnovne škole u Križevićima.

Posjetioce će za ovu priliku, drugi put u protekla četiri mjeseca zabavljati – svirati izvorno – narodna grupa RASPJEVANE MERAKLIJE, kao i svima poznati izvođač sevdalinki Ringo Hamidović.

Pogledajte kako je to bilo u novembru prošle godine, na prvoj donatorskoj večeri kada su svirale Raspjevane Meraklije u Križevićima:

Pozivamo sve one koji mogu pomoći u prikupljanju sredstava za ovaj humani i neophodni projekat, da to isto mogu učiniti i na druge načine, uplatom na određene račune,  prikazane na slici ispod:

U nadi da će nas što više 31. marta biti u Križevićima, Organizacionom odboru želimo puno sreće i što prije da se dođe do zacrtanog cilja.

/zvornički.ba/kucic-kula.com