Pobjedama pioniri i pretpioniri FK Drina Zvornik nastavili trku za prvo mjesto u prvenstvima

0
Tri mlađe selekcije fudbalera Drine postigle pobjede
Predpioniri Drine 2017/2018 - Arhiv

U ponedjeljak su zaostale utakmice 15.kola omladinske lige RS, grupa Istok u Zvorniku odigrali FK Drina i FK Ilićka Brčko. Snage su odmjerili dječaci pionirskog i pretpionoriskog uzrasta ova dva kluba.

Pobjedama pioniri i predpioniri FK Drina Zvornik nastavili trku za prvo mjesto u prvenstvu
Pretpioniri Drine

U oba susreta slavili su mladi fudbaleri Drine koji u obje kategorije vode mrtvu trku sa konkurentima za prvo mjesto. Pioniri Drine se za prvo mjesto bore sa vršnjacima iz FK Lokomotiva Brčko, dok pretpionori bitku biju sa Radnikom Bijeljina, Zenit i Borac Šamac.

Prvi na teren izašli su pioniri koje uspješno sa klupe predvodi Srđan Ešpek. Pobjedu je slavila ekipa Drine rezultatom 2:1. U prvom poluvremenu Drina je došla u vodstvo nakon penala kojeg je uspješno realizirao Aleksa Marić. U drugom poluvremenu gosti takođe postižu gol iz penala za 1:1, precizan je bio Krsmanović Miloš. Da susret ne prođe bez pobjednika pobrinuo se Ristanović Saša koji je pogodio za veliko slavlje drininih mališana i njihovu 13. pobjedu u ovoj sezoni.

Pobjedama pioniri i predpioniri FK Drina Zvornik nastavili trku za prvo mjesto u prvenstvu
Detalj sa duela pionira

Pretpionori su imali nešto lakši zadatak. Bez puno neizvjesnosti, puleni Aleksandra Vasića rutinski su savladali svoje vršnjake iz Brčkog.

Sve je bilo gotovo za 31 minut igre. Prvo je mrežu Brčaka zatresao Mićić već u 2.minutu igre. Conjić je savladao protivničkog golmana u 7.minutu, a konačan rezultat postavlja Hajduković u 31. minutu igre za konačnih 3:0 u ovom susretu.

Trka za prvo mjesto u konkurenciji pretpionira se zaoštrila. Drina je ovom pobjedom ostala u vrhu i sada zaostaje tri boda za prvoplasiranom ekipom Zenita iz Bijeljine.

Mladi momci sa kopačkama na nogama i njihovi treneri zaslužuju svu pažnju za postignute rezultate.

(Zvornicki.ba)