Zvorničanki Isidori Ostojić prva nagrada na Republičkom takmičenju muzičkih škola Srbije

0
Zvorničanki Isidori Ostojić prva nagrada na Republičkom takmičenju muzičkih škola Srbije
Zvorničanka Isidora Ostojić

Višestruko nagrađivana violinistkinja iz Zvornika  Isidora Ostojić, učenica 4. razreda Osnovne muzičke škole u Grockoj  u klasi prof. Tijane Đurić Ljubičić,  osvojila je prvu nagradu na Republičkom takmičenju  muzičkih  škola Srbije   i time potvrdila  još jednom svoj  velikli talenat  I dodala još jedno značajno priznanje u svoju bogatu kolekciju.

Zvorničanki Isidori Ostojić prva nagrada na Republičkom takmičenju muzičkih škola Srbije
Zvorničanka Isidora Ostojić

Isidora Ostojić je  uz klavirsku saradnju prof. Marije Vasić.  osvojila je  prvu nagradu  na Republičkom takmičenju održanom u Beogradu sa 95 bodava , na kome je u trodnevnom muzičkom nadmetanju nastupilo 54 takmičara iz muzičkih škola širom Srbije. U žestokoj trodnevnoj konkurenciji uspela je da svojom muzikalnošću, preciznošću i odličnom interpretacijom zasluženo osvoji ovako visoku nagradu.

isidora ostojic - nagrada 2

Kako Isidora kaže iza ovako izuzetnih rezultata stoji ogroman rad, zalaganje, svakodnevno vežbanje i odricanje, kako njenog tako I  nastavnice Tijane Ljubičić ali   i porodice koja je uvek tu da je podrži i pomogne.
Isidora Ostojić  je učenica 7. razreda Osnovne škole “Sveti Sava” u Zvorniku i pohađa  4. razred Osnovne muzičke  škole u Grockoj , dok je  svoje prve muzičke korake započela u zvorničkoj muzičkoj školi “Vojin Komadina “ .

Isidora Ostojić je osvajač brojnih nagrada međunarodnim takmičenjima  mašu kojima su    prve  nagrade  na 10. I 11.   Evroregionalnom takmičenju “Eugen Kuteanu”u Temišvaru ,   Laureat na održanom takmičenju u Šapcu,  prve nagradu na takmičenjima  u Ubu ,  X. Međunarodnom festivalu u Aranđelovcu  ,  2. Internacionalnom festivalu muzike “Primavera” u Bijeljini , Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije u Beogradu, 60.

Republičkom festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije  održanom u Zaječaru , prvo mjesto na školskom takmičenju u Beogradu  kao I brojne druge nagrade na raznim takmičenjima zbog čega  je bila pozvana  da svira  u Moskvi. Od  Isidore možemo u narednom periodu da očekujemo još mnogo lijepih vijesti I nagrada na predstojećim takmičenjima.

(radioosvit)