Pretpioniri i pioniri FK Drina upisali nove pobjede, kadeti posrnuli kod Zvijezde

0
Tri mlađe selekcije fudbalera Drine postigle pobjede
Predpioniri Drine 2017/2018 - Arhiv

Zbog loših vremenskih uslova u prethodnom vremenu, ovih dana igraju se zaostale utakmice prvenstva. Skoro svaki drugi dan odigravaju se prvenstvene fudbalske utakmice omladinskih kategorija.

Pretpioniri i pioniri FK Drina upisali nove pobjede, kadeti posrnuli kod Zvijezde
Pretpioniri Drine

Omladinci Drine nastupali su u srijedu. Pretpioniri su ubjedljivo savladali svoje vršnjake iz ekipe Lokomotiva Brčko konačnim rezultatom 5:0. Po dva gola Brčacima zabili su Sejdinović i Mićić, a u listu strijelac upisao se i kapiten Pisić.

Pioniri su u okršaju za prvo mjesto odigrali utakmicu na visokom nivou. Obje ekipe su pokazale zašto se nalaze u vrhu prvenstva prve lige grupa Istok.

Gosti su poveli golom Murselovića u trećem minutu. Domaći se brzo vraćaju preko Marića u 11.minutu, a pobjedu donosi Ristanović golom u 34.minutu. Pioniri su nakon ove pobjede prvi na tabele prvenstva ispred tima Lokomotive.

Kadeti su nažalost doživjeli poraz u Etno selo Stanišić kod tima Zvijezda 09 direktnog konkurenta za prvo mjesto. Neiskustvo, trema učinili su svoje i kadeti Drine su poklekli već u prvom poluvremenu kada su primili 4 gola. KOnačan rezultat iznosio je 4:0 u korist Zvijezde.