VLASENICA: ISTUPIĆEMO IZ LIGE ZBOG MALVERZACIJA NA REGIONALNOM ISTOKU

0
VLASENICA: ISTUPIĆEMO IZ LIGE ZBOG MALVERZACIJA NA REGIONALNOM ISTOKU
Poslije odigranih utamica 19. kola Regionalne lige, grupa Istok, strasti se ne smiruju. FK Vlasenica je izdala saopštenje u kome tvrde da je od njih traženo da budu poraženi u susretu sa BSK Ledinci, a kada na to nisu pristali – taj posao je odradila sudijska trojka.

Saopštenje  Vlasenice prenosimo u cjelosti.

VLASENICA: ISTUPIĆEMO IZ LIGE ZBOG MALVERZACIJA NA REGIONALNOM ISTOKU

Datum: 06.04.2018. godina

PREDMET: Saopštenje

Poštovani ljubitelji fudbala u Republici Srpskoj, Fudbalski klub „Vlasenica“ rijetko izdaje saopštenja, ali na ono što se trenutno dešava na regionalnom Istoku teško da može ostati ravnodušan i najlošiji poznavalac fudbala u našoj državi.

Ali,  krenimo redom. Dana 02.04.2018. godine zazvonio je telefon u FK „Vlasenica“, a sa druge strane nalazio se niko drugi do Radika Marić, alfa i omega područnog fudbalskog saveza Bijeljina, sa jasnom direktivom da moramo da izgubimo u Batkoviću od ekipe „BSK Ledinci“. Naš stav je bio jasan i izričit, pustiti nećemo, ako nas pobijedite na terenu svaka čast – pružamo ruku.

Dana 03.04.2018. godine, tačno u podne (kao u onom filmu), ponovo zvoni telefon i opet, pogodite ko – Radika Marić. Gospodin Marić ponovo zahtijeva istu stvar, a mi kategorički odbijamo bilo kakvu nagodbu, a bilo je različitih ponuda.

Tog istog dana, u poslijepodnevnim časovima, u COMET sistemu pojavljuju se delegirane sudije za naš meč sa ekipom „BSK Ledinci“, i na naše zaprepašćenje, gospodin Marić je delegirao, nikoga drugog, do svog rođenog sina Dražena Marića za pomoćnika, Bojana Mitrovića za drugog (poznato je da je u sukobu sa našim klubom i u više navrata odbio da dođe na suđenje u Vlasenicu iako za to nema nikakav razlog), i za glavnog sudiju Danijela Mijatovića, bivšeg igrača „BSK Ledinci“ , što smo naknadno saznali.

Bez obzira što znamo šta nas očekuje na pomenutom gostovanju, polazimo na utakmicu i sa malim zakašnjenjem dolazimo dana 04.04.2018. godine u 15:15 časova. Da apsurd bude još veći, utakmica počinje za 15 minuta, a sudija nema. Slučajno ili ne, isto kao i na utakmici „Majevica“ – „Šekovići“, da bi se pojavili u 15:30, pa utakmica počinje sa zakašnjenjem. Da bismo se bar malo zaštitili, na brifingu najavljujemo da ćemo utakmicu snimati vlastitom kamerom (koju nismo imali), što se nalazi u zapisniku delegata, a domaći, naročito sudije i delegat, ostaju zatečeni pomenutom najavom i tokom cijelog prvog poluvremena, u više navrata, pitaju naše igrače, trenera i predstavnika kluba, gdje se nalazi kamera. O uslovima u svlačionicama, kao i mjestu za održavanje brifinga, ne treba puno komentarisati, to mogu da posvjedoče i druge ekipe iz ove lige.

Nakon prvog poluvremena, i koliko- toliko korektnog suđenja, i nakon što su se uvjerili da nema kamere, počinje lakrdija od suđenja. Prvi pad u šesnaest metara, bez kontakta, i penal za domaćina. O broju faulova koji su dosuđeni našoj ekipi, o broju prekršaja sa leđa gostujućih igrača za koje se moglo dati i desetak žutih, a i poneki crveni karton, o valjanju gostujućih igrača poslije postignutog pogotka, o udaranju naše djece na terenu, nećemo puno pisati.

Poslije našeg izjednačujućeg gola, gostujući predstavnik kluba se pobunio da bi ga delegat udaljio iz tehničkog prostora (sve izrežirano),  a nepunih 5 minuta poslije toga sudije ponovo stupaju na scenu, i to niko drugi do sin Radike Marića, koji maše kontra faul, a gosti izvode aut (ne faul) i postižu gol, a glavni sudija pokazuje centar i mirno privodi utakmicu kraju.

Uzalud su bili naši protesti, a kao rezultat svega je suspenzija koja je danas stigla za našeg službenog predstavnika, a za kojeg je delegat u zapisniku naveo kako je vrijeđao, a on je sve vrijeme pokušavao da zaštiti našu djecu od sudija, delegata i gostujućih igrača, a isti taj delegat nije dozvolio ni da mu se obrati po završetku utakmice i da mu da neka objašnjenja.

Poštovani prijatelji, rukovodioci u FS RS, sve navode u ovom saopštenju možemo dokazati, i sve dok Vam u područnim savezima sjede ljudi poput Radike Marića, fudbal na Istoku nema budućnosti. Ako mi igramo fudbal zbog takvih ljudi, mi nećemo ni da ga igramo i radije ćemo istupiti iz lige.

U nastavku sezone, podnijećemo, zajedno sa ekipama sa naše regije (pošto vidimo da nismo jedini nezadovoljni), inicijativu da istupimo iz Područnog fudbalskog saveza Bijeljina i zatražiti da se priključimo Područnom fudbalskom savezu Sarajevsko – romanijske regije, jer je ova liga izgubila svaki smisao sa ljudima koji je vode.

 

S poštovanjem!!

UPRAVA FK VLASENICA

 

 

 

FK Vlasenica