Srebrenica: Održan prvi sastanak OO za obilježavanje 11. jula

Srebrenica: Održan prvi sastanak OO za obilježavanje 11. jula

U Memorijalnom centru Potočari – Srebrenica jučer je održan prvi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula 2018.godine.

Srebrenica: Održan prvi sastanak OO za obilježavanje 11. jula

Na sastanku je izabran predsjednik i potpredsjednici Organizacionog odbora. Za predsjednika Organizacionog odbora imenovan je Nermin Alivuković.

Za potpredsjednike su imenovani Nisvet Mujanovć, Damir ef. Peštalić i Mersed Smajlović. Pored imenovanja predsjednika i potpredsjednika izabrani su i predsjednici pododbora za obilježavanje 11. jula.

Nermin Alivuković, predsjednik Organizacionog odbora, rekao je da nakon današnjeg sastanka kreću OO za oblijezavanje 11 julaintenzivne pripreme za obilježavanje 11. jula.

„Mi smo nastavili kontinuitet da opština Srebrenica bude na čelu organizacije obilježavanja 11. jula. Ja kao zamjenik načelnika sam izabran na mjesto predsjednika Organizacionog odbora. Tu su još i ljudi kao potpredsjednici ispred Upravnog odbora Memorijalnog centra Nisvet Mujanović, direktor Memorijalnog centra Mersed Smajlović, te ispred Muftijstva tuzlanskog koje je vezano za vjerski dio imenovan je Damir ef. Peštalić. Mi smo konstituisali i pododbore, te izabrali predsjednike istih“, rekao je Alivuković.

(UPSmedia)