Bratunac: Projekti poboljšanja životnog standarda svih građana

Mladić preminuo nakon što mu je pozlio na fudbalskom treningu u Bratuncu
FOTO: Bratunac

Vlada Republike Srbije osigurala je pet miliona eura za razvoj nekoliko općina u Republici Srpskoj. Dio tih sredstava dobit će i Općina Bratunac, koja će, kako kaže načelnik ove općine Nedeljko Mlađenocić, biti usmjerena u projekte poboljšanja životnog standarda svih građana ove općine.

Bratunac: Projekti poboljšanja životnog standarda svih građana
FOTO: Bratunac

Mlađenović naglašava da ovo nije jedina pomoć Srbije bratunačkoj općini. Od nekoliko projekata koje je susjedna zemlja finansirala u ovoj općini na lijevoj obali Drine, izdvaja izgradnju mosta između Ljubovije i Bratunca.

Kako kaže, još nemaju projekt koji će se finansirati navedenim sredstvima, ali da je ova lokalna zajednica spremna da sufinansira projekt ukoliko bude iznos veći od srbijanskih sredstava. Ističe da će sredstva, najvjerovatnije, biti usmjerena za dobrobit svih građana.

– U proteklih nekoliko godina ova općina uložila je oko 50 miliona maraka za obnovu kapitalnih projekata. Za pola vijeka riješen je problem vodosnabdijevanja grada i prigradskih naselja. Regulirano je korito rijeke Križevice, koja prolazi kroz grad. Izgrađena je nova zgrada Doma zdravlja, sistem navodnjavanja poljoprivrednog zemljišta i dosta lokalnih asfaltnih puteva – ističe Mlađenović, dodajući da su strani investitori ovdje uložili 25 miliona maraka i zaposlili 300 radnika.

(Avaz)