Ivanović sa Mihajlovićem razgovarao o aktivnostima Crvenog krsta

0
Za uređenje vodotokova u Zvorniku 3,5 miliona eura, poplave postaju prošlost
Bojan Ivanović. zamjenik gradonačelnika Zvornika

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović primio je danas generalnog sekretara Crvenog krsta Republike Srpske Đoku Mihajlovića sa kojim je razgovarao o aktivnostima koje Crveni krst realizuje na teritoriji grada Zvornika.

Ivanović sa Mihajlovićem razgovarao o aktivnostima Crvenog krsta
Bojan Ivanović. zamjenik gradonačelnika Zvornika

Ivanović je istakao da je dosadašnja saradnja Gradske uprave Zvornik i republičkog Crvenog krsta bila na izuzetno visokom nivou, a na dobrobit svih građana.

– Mi podržavamo sve ovakve i slične aktivnosti koje sprovodi Crveni krst. Sa zadovoljstvom mogu istaći da je dosadašnja saradnja Grad Zvornika i Crvenog krsta bila izuzetno dobra i očekujemo da tako bude i ubuduće – rekao je Ivanović.

Mihajlović se zahvalio na današnjem prijemu tokom kojeg je pohvalio odnos Grada Zvorika prema svemu onome što radi Crveni krst.

– Znamo da u ovom gradu još uvijek ima minskih polja i da još uvijek postoji opasnost od novih stradanja. Zato Crveni krst u svom Programu upozoravanja na opasnosti od mina preduzima bitne korake koji prije svega podrazumijevaju edukaciju učenika o opasnostima od minsko-eksplozivnih sredstava i o tome kako se ponašati u određenim situacijama. Ove aktivnosti podrazumijevaju i postavljanje zaštitnih ograda oko zagađenih površina, ali i opremanje dječijih igrališta čime obezbjeđujemo prostor gdje se djeca mogu sastajati i igrati, upravo da ne bi zalazili u područja koja nose rizike – rekao je Mihajlović.

Mihajlović je istakao da su ove aktivnosti vrlo značajne te da će ih preduzimati i u narednom periodu.

(Zvornicki.ba)