Izgubila vid jer je željela novu boju očiju: Bila sam glupa

0
Izgubila vid jer je željela novu boju očiju: Bila sam glupa

Nadinne Bruna (32), model iz Argentine i zvijezda Instagrama, požalila je što je otišla na tretman promjene boje očiju jer joj je vid ostao trajno oštećen.

Izgubila vid jer je željela novu boju očiju: Bila sam glupa
Kaže da sada ima vid 90-godišnje žene. Tretmanom su joj trebali staviti silikonske implantate koji bi joj boju očiju promijenili iz smeđe u svjetlo zelenu, ali nešto je pošlo po zlu.

Vid joj je konstantno zamagljen, a oči su joj dugo nakon zahvata bile crvene i bolne. Zbog svega toga morala je prestati s fotografiranjem pa trpe i njezine finansije. Ispričala je kako je depresivna jer smatra da si je “sje…a život” tom odlukom.

Na postupak promjene boje očiju otišla je u septembru 2016. godine.

– Prije operacije moje oči su bile posve zdrave. Bila sam tako naivna. Zahvat me ostavio s mutnim vidom, a oko godine dana su mi oči bile stalno crvene i svrbjele su me. Moje zjenice se ne mogu prilagođavati svjetlosti, tako da sam vrlo osjetljiva na svjetlost. Ova operacija je posve iscrpila život iz mene. Oštećenje je trajno, a još moram na transplantaciju rožnice. Imam i mrenu, a dobila sam i glaukom zbog oštećenja optičkog živca – ispričala je.

– Ja sam vrlo jaka, obično vrlo hrabra i vrlo pametna, ali u ovom slučaju sam bila jako glupa. Pouzdala sam se u pogrešnu osobu – rekla je i dodala kako živi u Miamiju, a na zahvatu je bila u Kolumbiji. Lani je u tu zemlju otišla dva puta, u martu i junu, na dva pokušaja popravljanja štete u očima, prenosi Daily Mail.

Međutim, sve je bilo uzalud pa je potražila medicinsku pomoć u SAD-u. Tim oftalmologa s Instituta Bascom Palmer Eye u Miamiju uklonio je opasne implantate iz njezinih očiju lani u septembru. Voditeljica tima, dr. Ranya Habash, kazala je kako su takvi postupci mijenjanja boje očiju uzrok nepopravljive štete.

 (Fokus)