Mršavim remijem fudbaleri Drine ulaze u Ligu za prvaka

0
Mršavim remijem fudbaleri Drine ulaze u Ligu za prvaka

U okviru 22. kola, posljednjeg u prvom dijelu takmičenja, u Zvorniku su bodovi podijeljeni, što je veći uspjeh gostiju.

Mršavim remijem fudbaleri Drine ulaze u Ligu za prvaka

Za domaćine, utakmica je imala karakter prestiža, jer su već ranije obezbijedili učešće u Ligi za prvaka, što je, ipak, uspjeh, s obzirom na podmlađeni sastav i početak ljetnih priprema kada su skoro svi od Drine pobjegli.

Gostima je trebala pobjeda kako bi eventualno i oni igrali u ovoj Ligi za prvaka. Nisu uspjeli, ali su i ovdje ostavili dobar utisak.

Iako su se mnogi nadali da će Drina igrati do kraja za prvo mjesto, posljednjih šest kola u nastavku proljetnog dijela prvenstva ugasili su takve nade. Zašto nije iskorištena ukazana prilika i tako olako puštena iziskuje duboku analizu stručnih ljudi iz pshiologije.

Samo da podsjetimo da su sve selekcije od pretpionira do prvog tima u svojim prvenstvima bile među prva tri sa zaostatkom koji je moguće sustići, kako stvari stoje samo pretpioniri i pioniri mogu osvojiti titulu.

Zašto je to tako, teško je odgovoriti bez stručne analize stručnih ljudi.

DRINA – SLOBODA (MG) 1:1 (1:1)
Gradski stadion u Zvorniku. Gledalaca: 100. Sudija: Luka Bilbija (Prijedor). Strijelci: 1:0 Avdić u 12, 1:1 Malinović u 39. Žuti kartoni: Avdić (Drina), Lazendić, Šukarić (Sloboda MG).
DRINA: Bogičević, Majlović (od 60. Dukić), Musić, Vasiljević, Ćulum, Marković (od 50. Kikić), Stupar (od 71. Stjepanović), Dragutinović, Jokić, Vasi, Avdić
SLOBODA (MG): Kovalević, Jekić (od 89. Anđelić), Lazendić, Peno, Đukarić, Mitrić, Maksimović, Perović (od 16. Topić), Sladojević, Malinović, Stijepić