Uprava Alumine ponovo okrivila sve druge za probleme koje oni ne znaju riješiti godinama

0
Stevanović opširno govorio o problematici tvornice glinice nakon današnje presice Uprave Alumine (VIDEO)

Danas je u prostorijama Alumine u Zvorniku održana press konferencija na kojoj su obratili predstavnici Uprave ove kompanije.

Uprava Alumine ponovo okrivila sve druge za probleme koje oni ne znaju riješiti godinama

Nakon skoro godinu dana hvaljenja sudstava i sudova na svim nivoima od strane Uprave Alumine, danas je javnosti odaslana drugačija poruka. Uprava Alumine optužila je da Sudovi u Zvorniku i cijeloj BiH rade protiv interesa Alumine, Zvornika i cijele regije.

Podsjećamo da su u proteklih godinu dana iz Alumine javnost u više navrata upoznali o sudskim odlukama koje su bile u korist ove kompanije od Suda u Bijeljini, Banjaluci do Ustavnog suda BiH.

Nakon nedavno donešene odluke Ustavnog suda BiH kojom se skida zabrana primjene Odluke Suda u Zvorniku, Upravi Alumine ponovo nijedan Sud nije po zakonu i radi protiv zakona.

Iz Alumine nikada nisu saopštili ili javnosti prikazali podatke koliko se od profita Alumine posljednjih godinu dana odvaja za Zvornik i njegove institucije, druptva, sportske klubove, kulturne institucije itd.

Ponovo je optužen i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović da želi srušiti Alumini, iako se u istoj zapošljava skoro hiljadu stanovnika upravo Zvornika.

O svemu tome oglasio se i gradonačelnik Stevanović.

Pogledajte i prilioge sa današnje presice i izjavu često pomenute Sonje Rubež.

Prilozi sa BN televizije: