Oružane snage BIH rade na putnoj infrastrukturi u Srebrenici

0

Opštinu Srebrenice danas je posjetila delegacija Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

Oružane snage BIH rade na putnoj infrastrukturi u Srebrenici

Tokom sastanka koji je održan sa načelnikom opštine, precizirani su raniji dogovori o pomoći Oružanih snaga Srebrenici.

„Ovo je plod ranijeg sastanka kojeg smo održali kada je načelnik Srebrenice posjetio Ministarstvo odbrane, kada smo dogovorili da sprovedemo određene projekte, gdje će inžinjerija Oružanih snaga raditi na putnoj infrastrukturi u Srebrenici. U narednom periodu ćemo izvršiti pregled puteva koji su bitni opštini, uradićemo i predračune, pa će Oružane snage doći, staviti se na raspolaganje i pomoći građanima Srebrenice“, rekao je za UPSMedia Boris Jerinić, zamjenik ministra odbrane BiH.

Oružane snage BIH rade na putnoj infrastrukturi u Srebrenici

Delegacija Oružanih snaga u Srebrenici„Putni pravci koji će se raditi još nisu određeni i mi ćemo se potruditi da u narednih par dana dostavimo prijedloge i predračune, kako bi radovi mogli početi. U svakom slučaju, Oružane snage BiH će odraditi posao koji će nama biti značajan“, rekao je Mladen Grujičić, načelnik Srebrenice nakon sastanka.

Osim zamjenika ministra odbrane Borsa Jerinića, delegaciju koja je posjetila Srebrenicu činili su i njegov savjetnik Kostadin Vasić, pukovnik Željko Šinik , major Vladimir Bojić i poručnik Nemanja Avram.

(UPS Media)