MALIŠANI VRTIĆA “NEVEN” IZ KOMPANIJE „ALUMINA“ POSJETILI NARODNU BIBLIOTEKU I MUZEJSKU ZBIRKU U ZVORNIKU

0
MALIŠANIMA VRTIĆA

Zvornik, 23. april – Mališani iz Dječijeg vrtića “Neven” kompanije “Alumina” su, povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, posjetili Narodnu biblioteku i muzejsku zbirku Zvornik gdje su družili sa osoblјem ove ustanove i upoznali sa zanimlјivim sadržajima koje im ona nudi.

malisani neven

Direktor Narodne biblioteke i muzejske zbirke Nega Stjepanović rekla je da je mališane “Nevena”  upoznala sa onim šta se sve radi u biblioteci i šta za njihov uzrast može da im ponudi.  “Mališani su, osim prostora u kome se nalaze knjige, posjetili i muzejsku zbirku koja se nalazi u sastavu Narodne biblioteke, iskazujući veliki vizuelni interes za izložene predmete”, rekla je Stjepanovićeva.

Ona je izrazila veliko zadovolјstvo što su ovu ustanovu posjetili mališani vrtića Neven koji je vlastitim sredstvima izgradila kompanija Alumina za boravak djece svojih radnika dok su na poslu.  Podsjetivši da je dobra strana ovih posjeta i ta da najmlađi sugrađani stvaraju naviku da čitaju, ona je istakla da Narodna biblioteka ima više od 80.000 naslova i oko 2.000 čitalaca, koji mogu da koriste i svu prateću komunikacijsku tehnologiju.

Rukovodilac Dječijeg vrtića „Neven“ u kompaniji „Alumina“ Ivana Milošević istakla je da je više od tridesetak mališana fabričkog obdaništa, srednja i predškolska grupa, zajedno sa svojim vaspitačicama, na današnji Svjetski dan knjige, družili se sa osoblјem gradske biblioteke, te upoznali se sa zanimlјivim sadržajima koje im ona nudi.

„Pored čitanja bajki, upoznavanja sa knjigom i njenim značajem za intelektualni razvoj djece, posjetili smo i muzejsku zbirku Biblioteke i upoznali se sa raznovrsnim eksponatima iz naše prošlosti. Od lјubaznog osoblјa biblioteke, zajedno sa mališanima,   dobili smo besplatne godišnje članarine na svoju radost i radost svih nas. Bilo je ovo zanimlјivo putovanje u svijet knjiga, bajki, slikovnica i zanimlјivih muzejskih eksponata. Na radost i zadovolјstvo djece nadamo se novom dolasku, a i obećanoj radionici od strane zaposlenih u biblioteci kojima se zahvalјujemo na divnom dočeku“, istakla je Milošević.

MALIŠANIMA VRTIĆA "NEVEN" IZ KOMPANIJE „ALUMINA“ POSJETILI NARODNU BIBLIOTEKU I MUZEJSKU ZBIRKU U ZVORNIKU

Svjetski dan knjige i autorskih prava obilјežava se svake godine 23. aprila. UNESKO je 1995. godine na Generalnoj konferenciji u Parizu sproveo odluku o obilјežavanju ovog datuma kako bi se promovisalo čitanje, objavlјivanje knjiga i zaštita autorskih prava.