Košarkaši Bratunca pobjedom obećavaju borbu za titulu RS-a

0
Košarkaši Bratunca pobjedom obećavaju borbu za titulu RS-a
FOTO: eSrebrenica

Bratunački košarkaši u drugoj utakmici za titulu prvaka Republike Srpske i plasman u Ligu BiH savladali su banjalučki Borac i najavili teške i neizvjesne mečeve do kraja.

Košarkaši Bratunca pobjedom obećavaju borbu za titulu RS-a
FOTO: eSrebrenica

Prvu utakmicu pobjedio je Borac rezultatom (64:50), ali košarkaši Bratunca na domaćem terenu pokazali su zbog čega se bore za prvaka RS-a.

Košarkaši Bratunca od početka utakmice pokazali su punu dominaciju koju su sproveli do kraja zahvaljujući dobroj igri i publici koja je dvoranu ispunila do posljednjeg mjesta.

U domaćoj ekipi najbolji je bio Nebojša Erkić sa indeksom 23, 11 poena, 9 skokova i 5 asistencija, a iz njega je bio Miroslav Kovač sa 14 poena, 7 skokova i jednom asistencijom. Zoran Kupusović postigao je 15 poena, Goran Bogičević je postigao 7 poena, 7 asistencija i 6 skokova, Nikola Pilindović 5 poena i 14 skokova.

U Borcu najbolji su bili, sa indeksom 15, Peđa Lončar sa 23 poena, 4 asistencije i 3 skoka i Nebojša Nikolić 15 poena i 5 skokova. Srđan Lončar 13 poena, 3 skoka i jedna asistencija, Dejan Barbarez 3 poena, Vanja Samardžić 2 poena i 5 skokova.

Sada je 1:1 u finalnoj seriji plej-ofa Prve lige Republike Srpske, a naredna utakmica se igra za vikend u Banja Luci.

(eSrebrenica)