Pomoćni trener FK Zenit Bijeljina udario dva pretpionira u toku utakmice u Zvorniku

2
FK Drina raduje se pozivu na Sud od OFK Zenit
Sud će raditi zbog ovih povreda

Na utakmici predpionira FK Drina Zvornik i FK Zenit Bijeljina desio se nezapamćen incident. Pomoćni trener gostujuće ekipe udario je dva dečaka domaće ekipe. Došlo je do prekida utakmice, policija je reragovala da smiri roditelje zvorničke djece prisutne na ovoj utakmici, a osumnjičeni je pobjegao sa lica mjesta.

Pomoćni trener FK Zenit Bijeljina udario dva pretpionira u toku utakmice u Zvorniku
Povređeni klinac iz Zvornika

Ostatak ekspedicije FK Zenit krenuo je da brani nasilnika nad djecom, pa su se roditelji sukobili i sa njima. Policija je intervenisala i morala je da čuva trenere i predstavnike Zenita od razjarenih roditelja koji su stali u odbranu svoje djece.

FK Drina najoštrije osuđuje sve što se desilo na njihovom stadionu i navodi da nasilju nije mjesto na sportskim terenima, a ljude koji napadaju svoje sportske protivnike treba doživotno udaljiti iz sporta. Najteže nam je palo to što se desilo na utakmici predpionira, čemu mi to učimo djecu? Nadamo se da se ovo neće desiti više nigdje, a pogotovu ne na našem stadionu.

Iz Policijske uprave Zvornik potvrdili su da se dogodio incident i da policijski službenici preduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju provjeravanja svih navoda prijave i nastavljaju rad na dokumentovanju ovog događaja, rekao je Miljan Bobar portparol PU Zvornik.

Pomoćni trener FK Zenit Bijeljina udario dva pretpionira u toku utakmice u Zvorniku
Umjesto istinskog debija mališana, haos i noćna mora u Zvorniku

Cijeli Zvornik je još uvijek u šoku i teško je iko mogao zamisliti da se ovakvo nešto može dogoditi na utakmicama dječaka koji imaju 12 i 13 godina.

(Zvornicki.ba)

2 KOMENTARI

Comments are closed.